Zirveye Fener Ayarı: Fenerbahçe 1-0 Galatasaray (Spor Gündemi 2015/10)

Share

Spor Toto Süper Lig’in 23.haftasında Fenerbahçe, lider Galatasaray’ı evinde ağırladı. Kadıköy’deki mücadelenin özellikle ilk bölümlerinde sarı-kırmızılılar etkili bir futbol ortaya koyarak gol fırsatları yakalasa da bunları değerlendiremedi. Özellikle 25.dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, rakip kalede büyük baskı oluşturdu ve aradığı golü 81.dakikada Dirk Kuyt’ın ayağından bularak maçı 1-0 kazandı.

SEREMONİDE KRİZ

Fenerbahçe – Galatasaray derbisi öncesi seremonide gözler Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu üzerindeydi. Sarı lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel ile sarı kırmızılıların tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, birbirleriyle tokalaşmadı.  İki futbolcu, 13 Mayıs 2013’te Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında birbirleriyle kavga etmişti.

HAKAN DEVAM EDEMEDİ

Ligde son haftalarda genellikle sol bekte görev alan deneyimli oyuncu Hakan Balta, Fenerbahçe’ye karşı maçı tamamlayamadı. Maçın başında kasığı çeken Balta, ilk yarının son dakikasında kenara beni değiştirin talimatını yolladı. İkinci yarıya çıkamayan Hakan Balta’nın yerine oyuna genç stoper Koray Günter  girdi.

HASRET 16 SENEYE ÇIKTI

Kadıköy’de rakibine 1-0 yenilen Galatasaray’ın Şükrü Saraçoğlu’ndaki galibiyet hasreti 16 yıla çıkarken,  sarı-kırmızılılar 51 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş, Galatasaray’ı aynı puanla takip ederken, Fenerbahçe de bugünkü galibiyeti sonrası zirveyle olan puan farkını bire indirdi.

YARSUVAT TARAFTARI ÇILDIRTTI

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, 1-0 sona eren maçın ardından yaptığı açıklamada, “Gelenek bozulmadı” dedi. Yarsuvat’ın bu açıklamasına sarı-kırmızılı taraftarlar sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

HAMZAOĞLU:  “ÜZGÜNÜZ”

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe derbisinde yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, iki takımın da galibiyet için oynadığını belirterek, “Güzel bir maç oldu. Karşılıklı pozisyonlar vardı ama değerlendiren ve 3 puanı alan Fenerbahçe oldu” dedi.

Maça iyi başladıklarını aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, “Pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Böyle bir maçta pozisyona girmek tabii ki önemli ancak değerlendirebilmek daha da önemli. Geriye düştükten sonra da pozisyonlarımız oldu ve yine kullanamadık. Mücadelelerinden ve kazanma azimlerinden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Önümüzde 11 maç daha var. Yarış devam ediyor. Lig bitene kadar da sürecek gibi gözüküyor. İnşallah ipi göğüsleyen biz oluruz” değerlendirmesinde bulundu.

Emre Çolak değişikliğinin geç yapıldığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine Hamzaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Emre bizim üçüncü değişikliğimizdi ve daha önce yapma şansımız yoktu. Bu değişikliği erken yapsaydık ve sonrasında bir sakatlık durumu olsaydı, maçı 10 kişi bitirebilirdik. Aslında Hakan Balta’nın sakatlanması oyun anlayışımızı etkiledi. Yerine giren Koray Günter iyiydi ama biz Hakan’la daha farklı oynuyorduk. Belki orta sahada biraz daha etkili olabilir, Sneijder’i daha fazla topla buluşturabilirdik. Gol fırsatlarını değerlendiremediğimiz için maçın sonucu istediğimiz gibi olmadı.”

Hamzaoğlu, Yarsuvat’ın açıklaması sonrası ise şunları söyledi: “Tabii ki üzgünüz. Başkanımız da üzgündür. Sonuçta bir maç oynadık. Kazanabilirdik de ama kaybettik. Ortaya koyduğumuz bir mücadele var. Lig devam ediyor. Oturup ağlayacak değiliz. Şu andan itibaren önümüzdeki maça hazırlanmak durumundayız.”

Sarı-kırmızılı teknik adam, son yılların en sakin derbisinin geride kaldığı yönündeki bir yorum üzerine ise “Futbol neyi gerektiriyorsa, kazanmak için onu yapmamız gerektiğini söylemiştik. Bugün sahada sadece futbol oynandı ve sonrasında sadece futbolun konuşulacak olması önemli bir gelişme. Devamı da olmalı, çünkü doğru olan şey bu” ifadelerini kullandı.

KARTAL: “EN İYİ FUTBOLU BİZ OYNUYORUZ”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a oranla çok daha iyi mücadele ettiklerini ifade eden Kartal, “Biz her zaman şampiyonluğun içerisindeydik, bu yönde bir sıkıntımız yok. Galatasaray karşısında çok iyi mücadele ettik. Maçın başından sonuna kadar rakibimizden çok daha iyiydik. Sezonun ilk yarısında oynadığımız maçta da Galatasaray karşısında daha üstündük. Bugün de yine aynı şekilde, Galatasaray’a verdiği pozisyonlar çok sınırlı. Bir tek önemli olan Yasin’in pozisyonu vardı. Futbolcularıma çok teşekkür ediyorum, taraftarlarımıza da bize inandıkları için çok teşekkür ediyorum. Bize inansınlar, güvensinler. Bundan sonra Allah’tan tek bir isteğim var, futbol şansımız bizim yanımızda olsun. Türkiye’de en iyi futbolu oynayan takım Fenerbahçe’dir, bunun aksini iddia eden art niyetlidir” dedi.

Spor Gündeminde Haftanın Diğer Manşetleri:

KARTAL’IN ZİRVE TAKİBİ

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynandığı haftada kayıp yaşamak istemeyen Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor’u Atiba’nın golüyle 1-0 yendi ve Galatasaray’ın mağlup olmasının ardından sarı-kırmızılılarla olan puanını eşitledi.

ARROYO İLE YOLLAR AYRILDI

Galatasaray Basketbol Şubesi her geçen gün başka bir sıkıntı ile gündeme gelirken, Erkek Basketbol takımının yıldız ismi Carlos Arroyo ile yollar ayrıldı. Kendisine gerekli ödemenin yapılmadığını ve kulübün içinde bulunduğu tutarsız finansal durumu gerekçe gösteren Porto Rikolu oyuncu taraftarlara bir veda mesajı yayınlayarak takımdan ayrıldı.
Kulüp yöneticileriyle aralarında restleşmenin yaşandığı öğrenilen oyuncunun ardından takımın Avustralyalı pivotu Aleks Maric de sözleşmesini uzatmadı ve takımdan ayrıldı. Arroyo ve Maric’le birlikte Galatasaray’dan bu sezon 7.oyuncu takımdan ayrılmış oldu. Daha önce Furkan Aldemir, Nathan Jawai, Pietro Aradori, Yunan Vougioukas ve Nolan Smith de takımdan ayrılan isimlerdi.

EFES’TE KAN KAYBI SÜRÜYOR, FENER DOLUDİZGİN

Euroleague’de aynı grupta mücadele eden temsilcilerimizden Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker, TOP16 turundaki 9.hafta maçlarına çıktılar. Anadolu Efes, deplasmanda Unicaja Malaga’ya son saniye üçlüğüyle 93-90 yenilerek gruptaki ilk iki şansını tamamen tüketirken, 4.sıra için olan bileti de tehlikeye attı. Fenerbahçe Ülker ise evinde Rus Niznhy Novgorod takımını 92-79 yenerek gruptaki 7.galibiyetini aldı ve ilk iki iddiasını sürdürdü.
Grupta ilk ikiye giren takımlar bir sonraki turda gerçekleşecek olan play-off eşleşmesinde saha avantajına sahip olacak.

DAYAK YEDİ, ÜLKEYİ TERK ETTİ

İstanbul Üniversitesi oyuncusu Shenise Johnson, menajeri ve arkadaşları tarafından darp edildi. ABD’li basketbolcu, hayatından endişe ettiği için Türkiye’yi terk etti.

Türkiye’de kadına şiddetin bu seferki adresi basketbol oldu. İstanbul Üniversitesi’nde forma giyen Shenise Johnson, FIBA lisanslı basketbol menajeri ve arkadaşları tarafından darp edildi. ABD’li basketbolcu, hayatından endişe ettiği için Türkiye’yi terk etti.

EĞLENCE MEKANINDA YUMRUK YEDİ

FIBA Avrupa Kupası’nda Final-four’a kalma mücadelesi yapan İstanbul Üniversitesi’nin, skorer oyuncusu Shenise Johnson, İstanbul’da gittiği bir eğlence mekanında darp edildi. Olayda Johnson’ın FIBA lisanlı basketbol menajeri Serdar Çevirgen’le tartışmaya girdiği ve bu sırada yumruklandığı iddia edildi.

APAR TOPAR ÜLKESİNE KAÇTI

Shenise Johnson’ın yurtdışındaki menajerlik kuruluşu Sportsintgroup, yapmış olduğu basın açıklamasında, Türk menajer Çevirgen’in arkadaşlarının da kavgaya karışarak ABD’li sporcuya saldırdığı, kadın basketbolcunun evine kadar takip edildiği ifade edildi. Büyük büyük endişe yaşamını sürdüren Johnson, apar-topar ülkesine firar etti .
Dudağına dikiş atıldı, kaşı yarıldı.

Polise başvuran Shenise Johnson’ın suratında morluklar ve dudağında dikiş olduğu, hayatından endişe duyduğu için de ülkesine dönmek mecburiyetinde kaldığı belirtildi . Johnson’ın İstanbul Üniversitesi’yle olan mukavelesi de karşılıklı feshedildi.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...