Hillary Clinton’ın Mail’leri Amerika’yı Karıştırdı

Share

ABD’de, eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti’nin gelecek seçimlerdeki başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton’ın, bakanlığı döneminde iş için özel e-posta hesabını kullanmış olması ülkede tartışmalara neden oldu.

Obama’nın ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın bakan olduğu sırada kullandığı özel e-posta adresi ve hizmet sunucusunun nasıl kurulduğunu bilmediği belirtilirken Clinton’ın bakanlığı döneminde iş için özel e-posta hesabını yoğun olarak kullanmış olması, federal kanunları ihlal edip etmediğine yönelik soru işaretleri yarattı.

Konunun duyulmasının ardından Hillary Clinton, mail’lerini kamuoyuna göstermek istediğini kişisel Twitter hesabından paylaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Kayıt Kanunları, hükümet görevlilerinin iş yazışmaları birer hükümet kaydı niteliği taşıdığından, bunların arşivlenmesini gerektiriyor. Clinton’ın bakanlığı süresince kurum e-postası yerine kendi kişisel hesabını yoğunlukla kullanması, yaptığı yazışmalarının arşivlerine nasıl erişileceği ve bu noktada federal kanunların ihlal edilip edilmediğine yönelik tartışmayı başlattı.

Haberi duyuran New York Times’a göre, Clinton’ın ekibi, Clinton görevden ayrıldıktan hemen sonra değil, ancak, iki ay önce bakanlığın talepte bulunması üzerine, hesaptaki on binlerce e-postayı gözden geçirerek hangilerinin bakanlığa gönderileceğine karar vermiş ve sonunda bakanlığa 55 bin sayfalık e-posta kaydı sunmuştu.

New York Times ayrıca Hillary Clinton’ın görev yaptığı 2009-2013 yılları arasında resmi bir elektronik posta hesabının bulunmadığını belirtti.

Hillary Clinton’ın, gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimine Demokrat Parti’den aday olması bekleniyor. Elektronik posta krizinin süreci nasıl etkileyeceği ise şimdilik belirsiz.

Kaynak: T24

You may also like...