Dünyanın En Yaşlı Kedisi 27 Yaşında

Share

Hayattaki en yaşlı kedi Guinness Rekoru’nu elinde bulunduran Tiffany Two isimli kedi, 27 yaşına bastı!

13 Mart 1988’de doğan Tiffany Two, altı haftalıkken sahibi Sharon Voorhees tarafından 10 dolara California’da evlat edinilmiş ve o gün bugündür ikili beraberler.

Guinness Rekorlarına göre kediler için 27 yıl, insanlar için inanılmaz bir yaş olan 125’e denk düşüyor.

‘Yaşayan en yaşlı kedi’ ünvanına sahip olsa da Tiffany Two’nun gelmiş geçmiş yaşayan en büyük kedi olması için daha beklemesi gereken 11 yıl var. Bu alanda 3 Ağustos 1967’de doğup 6 Ağustos 2005’te yaşamını yitiren Creme Puff isimli kedi, 38 yaş ile rekoru elinde bulunduruyor.

Tiffany Two’nun yaşına rağmen halsiz ve bitkin olmadığını söyleyen sahibi, Tiffany Two’nun rahatlıkla yürüyebildiğini ve merdivenlerden kendi başına inip çıkabildiğini söyledi.

Ancak Tiffany Two, tansiyon problemi gibi kontrol altında olsa da temel yaş kaynaklı hastalıklara da sahip.

Kaynak: Mashable

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...