iOS 8’in Kullanımı Artarken, iOS 9 Performansa Odaklanacak

Share

Apple’ın açıkladığı verilere göre aktif olarak kullanılan iPhone, iPad ve iPod touch’ların %77’si, artık iOS 8 kullanıyor.

iOS 9, Apple Watch home screen’iyle gelebilir mi?

Geçtiğimiz yıl Mart ayı civarında her yönüyle yenilenen iOS 7, %90’lık bir adaptasyon oranına ulaşmıştı. Ancak tasarım ve kullanım açısından daha az yenilik barındıran iOS 8’in yükselişi biraz daha yavaş gerçekleşiyor.

2014’ün Eylül ayında kullanıma sunulan iOS 8’in Apple Pay için 8.1 ve Apple Watch uyumu için 8.2 sürümleri de yayınlandı.

iOS 8 için en büyük güncelleştirmelerden biri olan 8.3’ün de beta testleri halen devam ederken, iOS 8.3’te yeni Emoji klavyesi ve aralarında Türkçe’nin de olduğu Siri güncelleştirmeleri işletim sistemine dahil olacak yenilikler arasında.

2015 Haziran ayında ilk kez tanıtılması beklenen iOS 9’un ise, yeni özelliklerden çok performans iyileştirmelerine odaklanması bekleniyor.

Kaynak: 9to5Mac

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...