Gelecekte Sürücülü Otomobiller Yasaklanabilir

Share

Son dönemde hız kazanan sürücüsüz otomobillerin nereye varacağı konuşulurken elektrikli araç üretimi yapan Tesla şirketinin İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, gelecekte sürücülü otomobillerin yasaklanabileceğini söyledi.

Tesla’nın yakın zamanda sürücüsüz araç üreteceğinin altını çizen Musk, “insanın, 2 tonluk bir ölüm makinesini sürmesi çok tehlikeli bir durum” ifadelerini kullandı.

Tüm otomobil piyasasının sürücüsüz araçlara geçmesinin kapsamlı bir iş olduğunu belirten Elon Musk, sürecin 20 yıl alabileceğini söyledi.

Sürücüsüz otomobiller konusunda da son yıllarda dile getirilen yapay zekanın fazla gelişmesi konusunda endişe duymadığını belirten Musk, “bu yapay zekanın daha dar bir alanı. Asansör gibi bir şey. Eskiden asansörü çalıştıran kişiler vardı. Sonradan asansörleri bulunduğunuz kata indirip çıkaran basit bir devre kuruldu ve asansörler otomatikleşti. Otomobil de aynen böyle olacak” dedi.

Musk’a göre sürücüsüz otomobillerde esas tehlike ise bilgisayar korsanları. Musk, araçların korsanların eline geçmemesi için güvenlik teknolojilerinin olabildiğince geliştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Kaynak: BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...