Uluslarası Uzay İstasyonu’nda En Uzun Kalış Görevi

Share

Amerikalı astronot Scott Kelly ve Rus kozmonot Mikhail Kornienko, Uluslarası Uzay İstasyonu’nda bir sene kalacakları görevleri başladı.

Uluslarası Uzay İstasyonu’da geçirilecek olan en uzun süre olacak 1 yıl boyunca bilim adamları, yerçekim eksikliğinin insan vücudu üzerindeki etkilerini inceleme fırsatını elde edecek.

Bu veriler yakın gelecek için planlanan Mars görevleri için de paha biçilemez olarak nitelendiriliyor.

Astronotlar dünyadan 400 km uzaklıkta yer alan Uluslarası Uzay İstasyonu’a Kazakistan’daki Baykonur Üssü’nden Soyuz aracıyla gittiler ve seyehatleri yaklaşık olarak 6 saat sürdü.

Son görev, bir kerede uzayda geçirilecek olan en uzun süre olacak olsa da, uzayda çeşitli zamanlarda bir yıldan uzun süre kalan astronotlar da var.

Bu alandaki rekor ise Valeri Polyakov’a ait. Polyakov, 1994-1995 yılında yörüngede toplamda 437,7 gün geçirmişti.

Kaynak: BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...