Hızlı ve Öfkeli 7

Share

Hızlı ve Öfkeli serisi, birçok yönden Hollywood’un en dikkat çekici serilerinden biri olmayı başardı. Seri, başladığından beri oldukça büyük bir dönüşüm geçirdi ve farklılıkları kucaklayıp bunları bir güç haline getiren bir model sunmayı başardı. Yasa dışı araba yarışlarına katılan bir çetenin anlatıldığı bir öyküden; bütün dünyayı kapsayan, içinde farklı kesim ve etnik kökenlerden bir çok insanın olduğu dev bir aksiyon filmine evrilmesine tanık olmak oldukça heyecan verici. Fizik kurallarına meydan okuyan sahneleriyle ve eğlence amaçlı var oluşuyla Hızlı Öfkeli, önemli bir miktarda hayran kitlesi edinmeyi de başardı.

Tıpkı James Bond serilerinde olduğu gibi, Hızlı ve Öfkeli serisinin filmleri bilindik bir dizi sahnenin çevresinde oluşturuluyor ve bu sahnelerdeki varyasyonlar, seyir zevkini üst düzeyde tutacak biçimde düzenleniyor.

Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious 7) filmi, 30 Kasım 2013’te hayatını kaybeden ve serideki Brian O’Connor karakterini canlandıran Paul Walker için bir anma niteliği de taşıyor. Walker, yüksek hızın sebep olduğu bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Walker’ın bu trajik ölümünün gerçekleştiğinde, rolünün olduğu sahnelerin henüz yarısı çekilmişti. Bunun üzerine, dijital aşılamanın yetersiz kaldığı bazı sahneler için, Paul Walker’ın kardeşleri Caleb ve Cody kamera karşısına geçtiler.

Furious 7, serinin açık ara en iyi filmi. Tutku, özveri, adanmışlık ve bol aksiyonla dolu iki saat sinemaseverleri bekliyor. Filmdeki bazı eksiklikler ve görsel hatalar da, bu şekilde telafi ediliyor. Paul Walker’ı tekrar aksiyonun içinde görmek ise izleyicide buruk bir his bırakıyor.

Furious 7 Los Angeles şehrinde başlıyor. Brian, kız arkadaşı Mia (Jordana Brewster) ile küçük oğullarını almak için kullandığı bir ticari araçta oldukça huzursuz görünüyor. Mia kardeşi Dom’a, ailesiyle yeniden iletişime geçmesinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor, ancak Brian’ın “mermileri özlediğini” de itiraf ediyor.

Huzur ortamı, Dom’un evinin Deckard tarafından havaya uçurulmasıyla birlikte yok oluyor. Deckard karakteri, aksiyon filmlerinin ünlü yüzü Jason Statham tarafından canlandırılıyor. Bunun üzerine; Brian, Dom, Dom’un hafızasını yitirmiş sevgilisi Letty (Michele Rodriguez), Tej ve Roman (Tyrese Gibson) küresel çapta bir intikam için zaman kaybetmeden yola koyulurlar. Ancak Deckard, bir FBI ajanı olan Hobbs (Dwayne Johnson)’ı bir hastaneye koymuştur.

Oyuncu kadrosuna yeni katılanlardan biri de, hükümet için çalışan gizli dedektif Mr. Nobody rolündeki Kurt Russell. Mr. Nobody; F&F çetesinin; Mose Jakande (Djimon Hounsou)’ın terörist inine girerek Ramsey (Nathalie Emmanuel) ile kapışmasını istiyor. Ramsey; “Tanrı’nın Gözü” adında, herkesi ve her yeri basit cihazlar aracılığıyla takip edebilecek kadar güçlü bir bilgisayar yazılımı programlayan bir bilgisayar korsanı. Mr. Nobody’nin amacı, Ramsey’i alt ederek bu yazılım aracılığıyla Deckard’ın yerini tespit edebilmek.

Senarist Chris Morgan‘ın nefes kesici, kimi zaman mantığa meydan okuyan senaryosunda inanılmaz aksiyon sahneleri yer alıyor. Filmde Vin Diesel ve Jason Statham arasında çok çetin bir kavga ve dağ başındaki paraşütlü sürücülerin nakavt sahnesini de içeren oldukça heyecan verici bir bölüm var. Ayrıca izleyiciler; Dom’un, bir gökdelenin 80. katından diğerine arabayla geçtiği (adeta uçtuğu) sahnede gözlerine inanamayacaklar. Brian’ın yorumu bu sahneyi adeta özetliyor: “Arabalar uçamazlar, Dom, arabalar uçamazlar!

Testere“, “Korku Seansı” ve “Ruhlar Bölgesi” gibi korku filmlerinin yönetmeni James Wan, serinin bu filminde Justin Lin‘in yerine yönetmen koltuğuna geçiyor ve ortaya son derece iyi bir iş çıkarıyor. Aksiyonun yanında duygusal bir yönü de olan film, Paul Walker‘a güzel bir veda niteliğinde.

Yazımızın sonunda serinin yedinci filminde yer alan oyuncuları da sıralayalım. Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson‘ın yanı sıra Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky ve Lucas Black kadroda yerlerini almış durumdalar. Jason Statham, Tony Jaa, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Djimon Hounsou, John Brotherton ve Iggy Azaela gibi isimler sinemaseverleri daha da heyecanlandırıyor.

Kaynak: Sinemajor

You may also like...