Sıradaki Dansı Ejderhalara Lütfeder Misiniz?

Share

13 Nisan Pazartesi günü, saatler 23.00’ı gösterdiğinde Game of Thrones için yeni sezon çanları çalmaya başlayacak. Ejderhaların Dansı, ABD yayınıyla aynı gün Türk izleyicilerinin karşısına çıkarak görkemli bir reverans yapmaya hazırlanıyor.

Efsane dönüyor. Akrep, yelkovan ve kan; demir tahtın oluklarından akıp gidiyor.

Game of Thrones başladığından beri aşina olduğumuz ‘Winter is coming’ repliği hayat buluyor ve 5. sezonda fantastik evrene kış geliyor. Kışların ve yazların uzun yıllar sürdüğü düşünülürse, dizide yine bir dönüm noktası bekliyor bizleri. 4. sezonda yükselen ölüm çığlıkları bu sezon daha da artacak gibi. Taht Oyunları, yine kıran kırana bir taht mücadelesi vaat ediyor ve bu kez tahta ejderhalar da talip.

Yayınlanan ilk fragmanda Arya Stark göze çarpıyor. Arya eline kılıcı alarak yeni sezona sürpriz bir başlangıç yapacağı algısını oluşturuyor izleyicide. Babası öldürüldüğü günden beri intikam almaya ant içmiş Arya için adalet gününün yaklaştığına dair bir his doğuyor içimize. Arya, ilk sezondan beri gözde karakterlerden biri. Bu zamana kadar biraz geri planda kaldığı düşünülürse, artık senaristlerin Arya Stark’a hakkını teslim edip etmeyeceği merak konusu.

Ve Jon Snow… Kit Harrington’ın başarılı oyunculuğu ile daha bir kanımızın kaynadığı Snow karakterinin akıbeti rüyalarımıza girecek kadar merak uyandırıyor. Harrington, 5. sezon için sorulan sorulara tek kelimelik bir yanıt vermiş: Savurgan. Bakalım bu sıfat yaşananlar için hafif mi kalacak yoksa ağırlığını omuzlarımızda tüm yüküyle hissedecek miyiz?

5. sezonda eski diyarlara pek çok yenilik geliyor. Yeni karakterler ve yeni oyunlar fantastik evrenin sınırlarını zorlayacak. Dünyaya hükmetmek adına yaşanan savaşlar ejderhaların alevleriyle daha da kızışacak.

Silahları kuşanın. Kış geliyor.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...