Nobel Ödüllü Yazar Günter Grass Hayatını Kaybetti

Share

Nobel Edebiyat Ödüllü Alman yazar Günter Grass, Almanya’nın  kuzeyinde bulunan Lübeck kentinde bir klinikte 87 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Yaşar Kemal’le yakın arkadaşı olan Günter Grass, yazdığı bir şiirde İsrail’in dünya barışını ve İran’ı da tehdit ettiğini belirterek, Almanya’nın İsrail’e satmayı planladığı bir denizaltı sevkiyatının da durdurulması gerektiğini ifade etmişti. Bu şiirinden dolayı büyük tepki alan Grass, bu duruşundan taviz vermemişti.

Günter Grass kimdir?

1927 yılında şu anda Polonya sınırları içerisinde bulunan Danzig kentinde dünyaya gelen Grass, 1944-1945 yılları arasında askere alındı, savaş tutsağı oldu. Askerden döndükten sonra Düsseldorf’ta mermercilik zanaatını öğrenmeye başladı, daha sonra Düsseldorf Sanat Akademisi Heykel Bölümü’ne yazıldı. 1952 yılından sonra eğitimini Berlin’de sürdüren Grass, 1956-1960 yıllarında Paris’e yerleşti, daha sonra Berlin’e geri döndü. 1963 yılında Berlin Sanat Akademisi üyeliğine seçilen Grass, çeşitli ülkelerde konferanslar verdi. 1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...