Game of Thrones’un Tüm Bölümlerinin Özetleri ve Puanları

Share

Yeni bir Game of Thrones sezonu başladığında en çok aradığınız şey nedir? Tabii ki verilen bir yıl aranın ardından neler olup bittiğini kısacık da olsa hatırlamak.

— Yazı bu noktadan itibaren kronolojik olarak spoiler içerir —

Peki bunu sizin için birinci sezondan itibaren hazırladık (ımmm aslında çevirdik) desek nasıl olur? Üstelik Ned Stark’ın artık bedeninde olmayan kafasıyla puanlaması bile var!

Tarihe not düşmelik güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz. O zaman ne diyoruz?

“Nerede kalmıştık?”

Game of Thrones 1. Sezon (2011)

1×01 – Winter is Coming
Game of Thrones’un ekranlara merhaba dediği bölüm. Karakterler arasında kimin kim olduğunu anlamamız yanında Dany’nin evlenmesi ve Bran’in pencereden aşağı atılması bölümün öne çıkan detayları arasında.
Ned Stark kafa puanlaması: 6.5/10

1×02 – The Kingsroad
En çok bilinen haliyle gelecekte etkilerin bolca göreceğimiz Tyrion’un Joffrey’i tokatlamasını barındıran bir muhteşemliğe ev sahipliği yapıyor Kral Yolu.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

1×03 – Lord Snow
Tyrion’un duvarın tepesinden işemesi ve Arya’nın ilk “İğne” derslerini aldığı bölüm. Kral’ın Şehri’nde yaşanan yeni karakterleri tanıma maratonu da cabası.
Ned Stark kafa puanlaması: 6/10

1×04 – Cripples, Bastards and Broken Things
Jon’un Samwell Tarly ile ilk tanıştığı bölüm. Ayrıca Kral Robert’ın düzenlediği turnuva ve Catelyn’in Tyrion’u meyhanede tutuklamasını da unutmamak lazım.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

1×05 – The Wolf and the Lion
Tyrion, Catelyn’i barbarlardan kurtarıyor ancak bu elbette Yarım Adam’ı gök hücrelerine gitmekten kurtarmıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7.5/10

1×06 – A Golden Crown
Bölüm hakkında ne söylersek söyleyelim, Dany’nin at kalbi yediği detayı dışında aklınızda fazla bir şey kalmayacaktır. Ayrıca Tyrion için Eyrie’den kurtulma, Viserys Targaryen için ise ateşe dayanıklılığının hayli “sınanma” zamanı.
Ned Stark kafa puanlaması: 8/10

1×07 – You Win or You Die
Cersei, Ned Stark’a “taht oyunları”nı anlatırken, Kral Robert bir yaban domuzu tarafından boynuzlanıyor. Kazanırsın ya da ölürsün. Adı gibi, serinin en güçlü sahnelerinden bazılarını içeren muhteşem bir bölüm.
Ned Stark kafa puanlaması: 9.5/10

1×08 – The Pointy End
Robb Stark, babası Ned’in tutuklanmasının ardından krallığa karşı savaş açıyor. Game of Thrones’un en önemli bölümleri arasındaki geçiş bölümü.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

1×09 – Baelor
Ned’in kafası vücudundan ayrılırken Robb Stark büyük sözler veriyor. Ayrıca dizi tarihindeki inanılmaz dokuzuncu bölüm gelenekleri başlıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 10/10

10×10 – Fire and Blood
Yumurtalar kırılıyor ve o doğanlar da ne? Yoksa ejderha mı? Yoksa Dany, gerçekten de ejderhaların annesi mi? Ned’in ölümünün ardından güçlü bir sezon finali.
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

Game of Thrones 2. Sezon (2012)

2×01 – The North Remembers
Sezonun ilk bölümünde Tyrion, Kral’ın Şehri’ne geliyor. Stannis kafirleri yaktırarak köprüleri yıkıyor. Herkesin gözü, gökyüzünü kaplayan kuyruklu yıldızda. Yeni karakterlerle gerginlik hat safhaya yükselirken sezona sağlam bir başlangıç yapılıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

2×02 – The Night Lands
Demir Adaları’nın Lordu Theon baştan çıkarmaya çalıştığı kadının kardeşi olduğunu öğrenince şoka uğruyor. Melisandre ise sonunda Stannis’i baştan çıkarma konusunda başarıya ulaşıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

2×03 – What is Dead May Never Die
Katıldığı turnuvayı kazanan Brienne, Catelyn Stark’ın gönüllü koruyucusu olurken Arya da Lannister’lara esir-misafir oluyor. Tyrion’ın sevgilisi Shae de Sansa’nın desteğini kazanıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7.5/10

2×04 – Garden of Bones
Rob Stark ve Talisa’nin tanışmalarına vesile olan bölümde Dany, büyücü ve tacir prenslere ev sahipliği yapan Qarth şehrine varıyor. Ve bölümün sürprizi: Mellisandre, Stannis’in kanını taşıyan gölge bir bebek doğuruyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

2×05 – Ghost of Harrenhal
Bu bölümde Stannis’in gölgesinin Renly’yi öldürüşüne şahit oluyoruz. Brienne ve Catelyn’in kaçma girişimi başarıyla sonuçlanıyor ve bu sırada Arya tehlikeli bir oyun oynayarak Tywin’in uşağı rolüne soyunuyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 8.5/10

2×06 – The Old Gods and the New
Theon büyüdüğü Kışyarı’na bu kez kuşatan kişi olarak ayak basarken Jon Snow ise onun için bir dönüm noktası olacak Ygriette ile karşılaşıyor. Peki ama Dany’nin minik ejderhaları nerede?
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

2×07 – A Man Without Honor
Jamie’nin bir Lannister’ı kurban ederek Stark’ların elinden kaçtığı ve Jon’un Yabaniler’e yakalandığı bölüm soluksuz bir şekilde izleniyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 8.5/10

2×08 – The Prince of Winterfell
Arya lanetlenmiş Harrenhal’den kaçarken annesi Catelyn, Jamie ve Brienne’i tam anlamıyla bir maceraya sürüklüyor. Herkes hararetli bir savaş için kılıçları çekmiş bekliyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

2×09 – Blackwater
Stannis’in donanması Kral’ın Şehri’ne saldırırken şimdiye kadarki en pahalı bölüm izleyicilere sunuluyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 9.5/10

2×10 – Valar Morghulis
Savaş sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken final sahnesinde Sam’in Ak Gezenler’e yakalanmasıyla heyecan hat safhaya ulaşıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

Game of Thrones 3. Sezon (2013)

3×01 – Valar Dohaeris
Jon, Mance Rayder ile tanışırken Dany de Ser Barristan’ı tanıyor. Dizi tarihinde en az hareketlilik içeren zayıf bir sezon açılışı.
Ned Stark kafa puanlaması: 5.5/10

3×02 – Dark Wings, Dark Words
Joffrey’nin Margery’e gösterdiği tatar yayı ile hafızalara kazınan bölümde Arya da Kardeşlik ile tanışıyor. Sonu bir yere varmayan bir başka bölüm daha.
Ned Stark kafa puanlaması: 6.5/10

3×03 – Walk of Punishment
Jaime Lannister’ın kılıç kullandığı eli kesilirken Podrick de bir “yeteneği” olduğunu keşfediyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 6/10

3×04 – And Now His Watch Is Ended
Ordusuna kavuşan Dany, kölecinin işini de oracıkta bitiriyor. Eh, onca sözden sonra da başkası bekelenemzdi. Ayrıca Gece Nöbeti Craster’s Keep’te isyanlarda..
Ned Stark kafa puanlaması: 6.5/10

3×05 – Kissed By Fire
Davos okumayı öğrenirken Jon, Ygritte ile yeminini bozuyor. Tüm bunlarla birlikte Tyrion nişanlanıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 6.5/10

3×06 – The Climb
Mellisandre, kardeşlikten Gendry’i alıyor ve Joffrey, Ros’u öldürüyor. Yabaniler de duvara tırmanmaya başlıyor. Sezon nihayet hak ettiği epik sahnelere altıncı bölümde kavuşuyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7.5/10

3×07 – The Bear and the Maiden Fair
Jaime, Brienne’ı ayı kavgasından kurtarıyor. Theon’un “favori” uzvunu kaybetmesi ise bölümün izlemesi zor sahneleri arasında yer alıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

3×08 – Second Sons
Tyrion ve Sansa’nın evlendiği bu bölümde, Dany de yeni paralı askerlerini buluyor. Sam’in öldürdüğü Ak Gezen’le de kuşkusuz yeni ve iyi bir şeylerin temeli atılıyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 8.5/10

3×09 – The Rains of Castamere
Game of Thrones tarihindeki en ağır bölümlerden biri daha. Olabilecek en kanlı düğün sonrası ölen Robb ve annesi Catelyn Stark, en ağır şokları izleyiciye sundu.
Ned Stark kafa puanlaması: 9.5/10

3×10 – Mhysa
Dokuzuncu bölümler sonrası sezon finali bile anlamsızlaşırken, Ygritte’in Jon’u vurması ve Theon’un yeni ismi “Red Wedding” sarhoşluğunu üzerimizden atmaya yetmiyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 8/10

Game of Thrones 4. Sezon (2014)

4×01 – Two Swords
Prean Oberyn Kral’ın Şehri’ne geliyor. Jon’un firar davası görülürken Arya da İğne ile bazı küçük işleri hallediyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 6/10

4×2 – The Lion and the Rose
Joffrey, evliliği sırasında şarabında “küçük” bir sorunla karşılaşırken Game of Thrones sorunu ana karakterlerden birini öldürerek çözüyor. Bu defaki ölüm, Stark’ların aksine hayli memnuniyet verici.
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

4×03 – Breaker of Chains
İzleyiciyi ekran başında rahatlıkla tutan bölümde Sansa kaçarken, Jaime Cersei’ye tecavüz ediyor. Tazı’nın ise yeni bir işi var.
Ned Stark kafa puanlaması: 8/10

4×04 – Oathkeeper
Bran yakalanıyor,
Brienne ise tutması gereken sözlerin peşinde. Ayrıca Ak Gezenler’in bebeklere olan ilgisi açıklığa kavuşuyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 6.5/10

4×05 – First of His Name
Sansa yarı akıllı teyzesi tarafından azarlanıyor, ölen Joffrey’nin kardeşi Tommen, Demir Taht’a oturuyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 6/10

4×06 – The Laws of God and Men
Tyrion mahkeme karşısına çıkıyor. Stannis ise yeni arayışlar içerisinde. Peter Dinklage’ın (Tyrion) konuşması Emmy’lerde sunulacak nitelikte.
Ned Stark kafa puanlaması: 8.5/10

4×07 – Mockingbird
Littlefinger yeni eşini Ay Kapısı’ndan balayına yolluyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 7.5/10

4×08 – The Mountain and the Viper
Tyrion için savaşan Oberyn, Dağ’ın gazabından kafa basıncı hayli artmış olarak ayrılıyor. Ya da ayrılamıyor. Bir şok edici bölüm daha. Üstelik henüz 9 olmadan.
Ned Stark kafa puanlaması: 9/10

4×09 – The Watchers on the Wall
Kara Kale, boyundan büyük bir sorunla karşı karşıya kalırken, Jon, Ygritte’e elveda diyor. Kale odaklı bir “dokuzuncu bölüm”.
Ned Stark kafa puanlaması: 8.5/10

4×10 – The Children
Kara Kale’nin kurtuluşu Stannis’ten olurken Dany, kontrol edemediği ejderhalarını kafeslere atıyor. Tyrion ise babası Tywin’in Shae ile olan “yatakodası macerası”na kaybedecek bir şeyi olmayan adam edasıyla son veriyor.
Ned Stark kafa puanlaması: 9.5/10

Game of Thrones 5. Sezon (2015)

5×01 – The Wars to Come
Cersei’nin çocukluk günlerine götüren flashback, Tyrion’ın kaçtığı kutu içerisinden çıkarılışı ve Mance Rayder’ın yangınlı-oklu infazı ile Game of Thrones’un beşinci sezonu açıldı.
Ned Stark kafa puanlaması: 7/10

Mashable kaynaklı “Tüm Game of Thrones Bölüm Özetleri ve Puanları” dosyasını Serinletici ekibinden Merve Deniz, Neval Kurtulmuş ve Tolga Erbak sizler için hazırladı.

Yazımız, beşinci sezonun “resmi olarak” ilerlemesi ile güncellenecek.

You may also like...