Şili’de Yanardağ 43 Yıl Sonra Uyanarak Patladı

Share

Güney Amerika’da Şili’de bulunan Calbuco Yanardağı, 1972’den bu yana ilk kez faaliyete geçti.

sili-yanardag (1)

22 Nisan akşamından bu yana iki kez patlayan yanardağın külleri yaklaşık 20 km’lik bir toz bulutu oluştururken 4 bin kişi de bölgeden tahliye edildi.

Yetkililer yanardağın faaliyete geçmesini beklemediklerini ifade ederken olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İşte yanardağ patlamasından ortaya çıkan inanılmaz fotoğraf kareleri:

sili-yanardag (2)CHILE VOLCANOsili-yanardag (4)sili-yanardag (5)sili-yanardag (6)sili-yanardag (7)sili-yanardag (8)sili-yanardag (9)sili-yanardag (10)sili-yanardag (11)sili-yanardag (12)sili-yanardag (13)sili-yanardag (14)sili-yanardag (15)

Kaynaklar: BBC, Bored Panda

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...