Ordu-Giresun Havalimanı Açılıyor

Share

Avrupa ve Türkiye’nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı açılış için gün sayıyor.

ordu-giresun1

Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden havalimanının altyapısı tamamen biterken üst yapıda ise elektronik sistemlerin kurulmasıyla çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Şu ana kadar 300 milyon liradan fazla paranın harcandığı havalimanına “Ordu-Giresun Havalimanı” tabelası da asıldı.

orgi2

İlk ticari uçuşların 26 Mayıs 2015 itibariyle başlayacağı havalimanında Ordu ve Giresun’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çeşitli isim önerileri ortaya atılmıştı.

Giresun Valiliği resmi web adresinden havalimanı ismiyle ilgili anket çalışması yapmış, ankette en fazla oyu “Gül-Aziz” ismi almıştı. Aynı ankette “Çotanak”, “Gülyalı”, “Ordu Giresun”, “Piraziz” isimleri için de oy kullanılmıştı. Ayrıca daha proje aşamasında havalimanı için “Or-Gi” gibi isimler de ortaya atılmıştı.

orgi3

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı’nın yaklaşık 350 milyon liraya tamamlanması bekleniyor.

Havalimanının pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 35 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için pistine “stone mastic asfalt” döküldü.

Ordu-Giresun Havalimanı Ordu’ya 19, Giresun’a ise 25 km uzaklıkta hizmete başlayacak.

Milliyet

You may also like...