Spor Gündemi 2015/17: Zirveye Aslan Pençesi

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

zirveye-aslan-pencesi

ZİRVEYE ASLAN PENÇESİ

Galatasaray, Fenerbahçe’nin Eskişehir’de takıldığı haftada evinde Gaziantepspor’u 1-0 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Galatasaray’a galibiyeti getiren golü 85.dakikada Hakan Balta kaydetti.

Sneijder’in yokluğunda zorlanan Galatasaray’da sakatlığı iyileşen Felipe Melo uzun bir aranın ardından ilk 11’deki yerine döndü.

F.BAHÇE ESKİŞEHİR’DE UCUZ KURTULDU

Ligin 28.haftasında deplasmanda Eskişehirspor’a konuk olan Fenerbahçe, etkisiz bir futbol oynadığı mücadeleden 1-1’lik sonuçla ayrıldı. Maç boyunca rakip kaleye tek bir isabetli şut dahi çekemeyen sarı-lacivertliler, 33.dakikada Mustafa Yumlu’nun kendi kalesine attığı golle öne geçti. Eskişehirspor’da Emre Güral’ın 80.dakikada uzak mesafeden attığı gol skoru tayin etti. Karşılaşmanın ikinci yarısı tamamen ev sahibi ekibin kontrolünde geçerken Eskişehirspor sayısız gol fırsatından da yararlanamadı.

14 YIL SONRA GELEN FİNAL-FOUR

THY Euroleague’de Fenerbahçe Ülker, geçen sezonun şampiyonu Maccabi Tel Aviv’i seride 3-0’la geçerek adını Final-Four’a yazdırdı. Evinde oynadığı ilk maçta geriye düşmesine karşın iyi bir geri dönüş yapan sarı-lacivertliler, ikinci maçı ise farklı kazandı. İsrail’de oynanan serinin üçüncü maçında da büyük bir mücadele veren Fenerbahçe Ülker, uzatmaya giden maçı kazanarak adını Final—Four ‘a yazdırdı.

Efes’i Madrid’deki maçlar yaktı

Euroleague Final 8’deki bir diğer ekibimiz Anadolu Efes ise Real Madrid’e karşı seriyi 3-1 kaybetti ve Final-Four’a bu sezonluk veda etti. Madrid’de oynanan serinin ilk iki maçında, özellikle de ikinci maçta oyunu uzun süre önde götüren temsilcimiz her iki maçta da üstünlüğünü koruyamadı ve rakibine mağlup oldu.

Serinin İstanbul’da oynanan üçüncü maçında ise Matt Janning’in son saniye şutuyla 75-72 kazanan Efes, seriyi 2-1’e getirdi. İstanbul’da oynanan ikinci maçta ise rakibinin dış şutlarına çözüm bulamayan temsilcimiz sahadan mağlubiyetle ayrılarak seriyi 3-1 kaybetti.

Birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan çeyrek finaller sonrasında Fenerbahçe Ülker, Real Madrid, CSKA Moskova ve Olympiakos, 15-17 Mayıs tarihlerinde Madrid’de oynanacak Euroleague Final Four’a katılmayı hak ettiler.

Madrid’de düzenlenecek Final Four’da yarı final maçları 15 Mayıs’ta oynanacak. Bu maçlardan galibiyetle ayrılan takımlar 17 Mayıs’tafi finalde kozları paylaşarak Euroleague Kupası’nı müzelerine götürmeye çalışacaklar. Yarı finali kaybeden takımlar ise 17 Mayıs’daki final öncesi 3,’lük maçında kozlarını paylaşacak.

Yarı Final(15 Mayıs)

Fenerbahçe Ülker – Real Madrid

Olympiakos – CSKA Moskova

Final(17 Mayıs)

TRABZONSPOR SON SANİYEDE YIKILDI

Basketbolda FIBA Eurochallenge Kupası Dörtlü Finaline ev sahipliği yapan Trabzonspor, finalde Fransan’nın Nanterre takımına son saniye basketiyle 64-63 yenilerek kupayı kıl payı kaybetti.   Nanterre’in geliştirdiği son hücumda pota altında topla buluşan Campbell, süre dolmadan topu elinden çıkardı ve basketi kaydetti. Sürenin dolduğu gerekçesiyle itiraz edilen pozisyonu izleyen hakemler, sayıyı geçerli saydı. Son saniye basketiyle karşılaşmadan 64-63 galip ayrılan Fransız temsilcisi, EuroChallenge Kupası’nı kazandı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...