Winehouse Ailesinden “Amy” Tepkisi

Share

2011’de alkol zehirlenmesinden yaşamını yitiren İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’un ailesi, Amy’nin hayatıyla ilgili çekilen belgeseli eleştiri yağmuruna tuttu. Aile sözcüsü, “Amy” adlı filmin yanıltıcı olduğunu ve Amy ile ilgilenen herkesin şarkıcıya yardımcı olmak için ne denli büyük bir çaba harcadığını yansıtmadığını ileri sürdü.

amy

2011 yılında henüz 27 yaşındayken yaşama veda eden Amy Winehouse’un hayatının belgesel bir filme dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Amy’nin babası Mitch, yaptığı açıklamada filmin gerçekleri yansıtmadığını belirterek tepki koydu. Mitch, BBC Newsbeat’e verdiği mülakatta yapımcıların bazı anahtar detayları filme almadıklarını söyledi. Mitch filmin dengesiz olduğunu ve kendisinin tasvir edilme tarzından memnun olmadığını kaydetti. Şu anda Amy Winehouse vakfını yürüten Mitch, filmin kendisinin kızına ihtiyaç duyduğu desteği vermediğini ileri sürdüğünü belirtiyor ve bunun doğru olmadığını söylüyor.

mitch

Mitch Winehouse’un röportajı aile sözcüsünün ‘kendilerinin film ile bir ilişkileri olmadığını’ ilan ettikleri bir zamana denk geliyor. Aileye göre yanıltıcı olan ve bazı temel yanlışlar içeren bu film, Amy’nin hayatı ve yeteneğini kutlamak açısından kaçırılmış bir fırsat.

Yapımcılar ise projeye tam bir nesnellik içinde ve Winehouse ailesinin desteği ile yaklaştıklarını açıkladı. Filmin, önümüzdeki ay Cannes Film Festivali’nde gösterime girmesi bekleniyor.

Kaynak: BBC

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...