Lada Vesta ve Lada XRAY 2

Share

Lada’da değişim rüzgarları esmeye başladı. Rus üretici Renault-Nissan kardeşlerle yaptığı ortaklığın ilk meyveleri olacak konseptleri Moskova otomobil fuarında sergiledi.

Vesta ismi verilen küçük sedan konsepti sivri burun yapısı, ön ve arka kapılara simetrik olarak eklenen hatlar, dikkat çekici yerden yükseklik ve sportif göründüğünü söyleyebileceğimiz arka bölümle dikkat çekerken markanın yeni tasarım dili de bu şekilde ortaya çıkmış oluyor.

Küçük bir crossover yapısına sahip olan XRAY 2 konseptinde de benzer bir ön bölüm sunan Lada bu otomobilde biraz daha kalın bir ön tampon kullanmış. Yan yüzeylerdeki desenler de farklılaşırken arka bölümde tampon koruması, farklı tasarıma sahip stoplar ve dik inen bagaj kapağı dikkat çekiyor.

İç mekanları da benzer olan ikilide açık renkli aydınlatmalar, gövde rengi döşemeler, Renault’dan alındığı belli olan direksiyon simidi, dijital havalandırma sistemi kumandaları ve orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük dokunmatik ekran görülebiliyor.

Kaputu altında da büyük ihtimalle Renault-Nissan ailesinden alınan motorlar kullanılacak olan ikiliden sedan olanı 2015, diğeriyse 2016 yılında pazara sunulacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...