Avea’nın Tüm Hisseleri Türk Telekom’a Geçiyor

Share

Türk Telekom, Avea hisselerinin tamamını satın almak üzere İş Bankası ve İş Bankası’na bağlı kuruluşlarla anlaşmaya vardı.

avea

Halen GSM operatörünün yüzde 90’ına sahip olan Türk Telekom’un, Türkiye İş Bankası AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Trakya Yatırım Holding AŞ, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Holding AŞ ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ile ellerinde bulundurdukları, Avea İletişim Hizmetleri AŞ’nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 10,0035’lik kısmını temsil eden payları, 875 milyon TL’ye satın aldığı açıklandı.

Anlaşmayla ilgili ödemelerin Türk Lirası üzerinden, toplam ödemenin yüzde 6,3’ünün Ocak 2017’ye kadar iki eşit taksitle, kalan yüzde 93,7’lik kısmının ise 2017 yılında başlayıp 2020 yılında bitecek şekilde, yılda bir kez olmak üzere dört eşit taksitte gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde gerçekleştirilecek olan başvuru onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından Türk Telekom’un Avea’nın hisselerinin tamamına sahip olacağı kaydedildi.

Türkiye İş Bankası 2000 yılında Ulaştırma Bakanlığı’nca açılan GSM 1800 lisans ihalesini Telecom Italia ortaklığıyla kazanmış, Eylül 2000’de de Aria ismiyle bir operatör kurmuştu.

Aria, 2004 yılında Türk Telekom’un GSM operatöre Aycell ile birleşmiş, Türk Telekom ve Türkiye İş Bankası, Avea’ya ortak olmuşlardı.

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...