Karşınızda Minik Prenses: Charlotte Elizabeth Diana

Share

Kensington Sarayı, Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Prens William’ın Cumartesi günü doğan kızlarının adının Charlotte Elizabeth Diana konulduğunu duyurdu. Kensington Sarayı’nın açıklamasında yeni prensesin, ‘Cambridge Prensesi Charlotte’ olarak anılacağı belirtildi.

150503114623_royal_baby_624x351_ap

Kraliyet ailesinin yeni üyesi Cumartesi sabahı İngiltere saatiyle 08.34’te Saint Mary’s Hastanesi’nde yaklaşık 3.7 kg doğdu. Çiftin ilk çocukları Prens George da Temmuz 2013’te aynı hastanede dünyaya gelmişti. Çiftin, Prens William’ın annesini onurlandırmak adına kız çocuklarına Diana ismini koyacakları yönünde söylentiler çıkmıştı. Böylelikle prensese hem büyükannesi Kraliçe Elizabeth’in hem de 1997 yılında Paris’te trafik kazasında yaşamını yitiren Prens William’ın annesi Diana’nın adı verilmiş oldu.

İngiltere Kraliçesi’nin beşinci torun çocuğu olan Prenses Charlotte, dedesi Prens Charles ve ağabeyi Prens George’dan sonra tahtın da dördüncü varisi oldu.

Charlotte, Kral III. George’un Kraliçesi’nin de adıydı. Kral, 1761’de St. James Sarayı’na yakın olduğu için Buckingham Evi’ni de Kraliçe Charlotte için almıştı. Ev şimdi Buckingham Sarayı olarak Kraliyet ailesinin Londra’daki ikametgahı oldu.

Charlotte aynı zamanda Kate Middleton’ın kız kardeşi Pippa Middleton’ın da göbek adı.

Kaynak: BBC

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...