Spor Gündemi 2015/18: İstanbul Açık Federer’in

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ZİRVEYE KARTAL PENÇESİ

bjk

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 29. hafta maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan mücadelede Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor’u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Demba Ba ve 90+5. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti. Bu sonucun ardından ligde lider Beşiktaş 64 puana yükseldi, 6. sıradaki Trabzonspor ise 47 puanda kaldı.

Özer-Cardozo değişikliği ağlattı

Trabzonspor’da yerini ikinci yarının ortalarında Cardozo’ya bırakan Özer Hurmacı sahayı ağlayarak terk etti. Maçın ardından da bordo-mavili taraftarlar teknik direktör Ersun Yanal’a bu değişiklik nedeniyle büyük tepki gösterdi.

Demba Ba kendi rekorunu kırdı

Yıldız oyuncu, Trabzonspor’a kaydettiği gol sonrasında ligdeki gol sayısını 17’ye çıkarırken kendi rekorunu kırdı. Demba Ba, kariyeri boyunca bir sezonda lig maçlarında en fazla 16 gol atmıştı. 2011-2012 sezonunda Newcastle United forması giyen Senegalli golcü, 16 kez fileleri havalandırmıştı.

GOL DÜELLOSU FENERBAHÇE’NİN

İlk yarısı 3-3 biten karşılaşmaya 1 gol ve 2 asitle Diego Ribas ile 2 gol atan Moussa Sow damga vurdu.

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi Fenerbahçe 8. dakikada Caner Erkin’le 1-0 öne geçti. 15. dakikada Balıkesirspor’dan Isaac maça denge getirdi: 1-1 21. Dakikada Ante Kulusic, Balıkesirspor’u 2-1 öne geçirirken 25. dakikada Diego Ribas, sarı-lacivertli ekip adına karşılaşmaya yeniden beraberliği getirdi: 2-2 Bu gol Diego’nun Süper Lig’de attığı ilk gol oldu.

40. dakikada konuk ekip Berkan’ın attığı gol ile yeniden öne geçti: 2-3 Fenerbahçeli Moussa Sow, 44. dakikada skoru bir kez daha eşitledi: 3-3

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlanırken 50.dakikada sahneye bir kez daha Moussa Sow çıktı. Senegalli golcü takımını 4-3 öne geçirdi ve 3 puanı getiren gole imzasını atmış oldu.

JUVENTUS VE CHELSEA İŞİ BİTİRDİ

juve

Avrupa liglerinde son haftalar yaklaşırken İtalya Serie A’da Juventus, İngiltere Premier Lig’de de Chelsea şampiyonluklarını ilan etti. Serie A’da Sampdoria’yı deplasmanda Vidal’ın golüyle 1-0 yenen Juventus, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.  Juventus bu sonucun ardından Çizme’deki 33.şampiyonluğunu ilan etti.

chelsea

İngiltere’de C.Palace’ı 1-0 yenen Chelsea, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonucun ardından puanını 83 yapan Chelsea, bitime 3 hafta kala, tarihindeki 5. şampiyonluğunu ilan etti. Öte yandan Mourinho Londra ekibi ile de 3. kez bu zaferi yakaladı. Chelsea daha önce ligde 1954-1955, 2004-2005, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında mutlu sona ulaşmıştı.

KOMŞUDA OLAYLI DERBİ

Yunanistan Erkekler Basketbol 1.Ligi’nde oynanan Panathinaikos-Olympiakos derbisini kazanan Pire ekibi oldu. Salondan 77-66’lık zaferle ayrılan Olympiakos böylece ligde normal sezonun bitimine 2 hafta kala liderliğini garantiledi.

Yunanistan’da olaylı derbide Olympiakos deplasmanda Panathinaikos’u 77-66 yendi. Bitime 1.30 kala Spanoulis’in attığı üçlük sonrası yaşadığı sevince PAO seyircileri tepki gösterdi. Ev sahibini taraftarları yabancı maddeler atıp sahaya girerken Olympiakos’lu oyuncular soyunma odasına gitti ve maça 25 dakika ara verildi.

Evinde Olimpiakos’a mağlup olan Panathinaikos’ta fatura koç Dusko Ivanovic’e çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada Ivanovic ile yolların ayrıldığı açıklandı. Panathinaikos yeni koç belli olana kadar  yardımcı antrenör Sotiris Manolopoulos yönetiminde yola devam edecek.

“Karını ve çocuklarını gömeceğim”

Olaylı geçen Panathinaikos-Olympiakos derbisinin ardından soyunma odasına giden  Panathinaikos’un sahibi olan Dimitris Giannakopoulos Spanoulis’i ‘Karını ve çocuklarını gömeceğim’ şeklinde tehdit etti. Bu gelişmenin ardından Spanoulis’in Glyfada bölgesindeki evinin etrafında polis tarafından güvenlik tedbirleri alındı. Panathinaikoslu bir grup taraftarın da Spanoulis’in evine saldırı düzenleyecekleri konusunda emniyet ekiplerinin bilgi aldığı öğrenildi.

İSTANBUL AÇIK’TA ŞAMPİYON FEDERER

Roger Federer, Pablo Cuevas’ı 2-0 yenerek TEB BNP Paribas İstanbul Açık’ta şampiyonluğa ulaştı.

1073160_620x410

Dünya 2 numarası ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nın tekler finalinde, Uruguaylı Pablo Cuevas’ı 6-3 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.

85. Şampiyonluk

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nda mutlu sona ulaşan Federer, kariyerinde teklerde 85. şampiyonluğunu elde etti. Kariyerinde 128. finaline çıkan dünya iki numarası, 85 şampiyonluk kazandı, 43 finalde ise mağlup oldu. Daha önce 18 ülkede şampiyonluk yaşayan ünlü tenisçi, Türkiye’de de zirveye çıkarak, şampiyonluk yaşadığı ülke sayısını 19’a çıkardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU SONA ERDİ

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 124 kilometrelik İstanbul – İstanbul etabını Caja Rural Seguros Takımı’ndan Luis Mas Bonet 2 saat 45 dakika 3 saniye ile kazandı. Son bir kilometrede müthiş bir atak yapan Bonet, etabın favori olarak gösterilen Mark Cavendish’i de geride bırakırken, finiş çizgisini geçtikten sonra gözyaşlarına boğuldu ve takım arkadaşları tarafından anında kutlandı. Etap ikinciliğini tekerlek farkıyla Etixx Ouick Step Takımı’ndan Mark Cavendish, üçüncülüğü de yine Caja Rural Seguros Takımı’ndan Carlob Barbero Cuesta elde etti.

Podyum skandalı

1472667-31450460-1600-900

Türkiye Bisiklet Turu’nun son etabının ardından düzenlenen podyum töreni sırasında yaşananlar TUR’un itibarına büyük bir leke sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı nedeniyle finiş alanında ve seremoninin yapılacağı podyum bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Didik didik aranan takım görevlileri ve basın mensuplarının birçoğu uygulamaya tepki gösterdi. Yarışın başından itibaren podyum törenlerinde sunuculuk görevini üstlenen Başak Koç, gelen talimatla yerini Ertem Şener’e bırakırken, bisikletçilere yapılan saygısızlık olaylara tuz biber ekti.

Alışılmışın aksine klasman mayolarını kazanan bisikletçilerin tamamı aynı anda podyuma çağırıldı ve bir haftadır Tur’da pedal çeviren bisikletçiler yorucu bir etabın ardından ayakta uzun süre Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını bitirmesini beklemek zorunda bırakıldı. Podyumdan inmek isteyen dünyaca ünlü sprinter Mark Cavendish’e Cumhurbaşkanı’nın korumaları müdahale ederek Britanyalı bisikletçiyi zorla podyuma geri döndürdü.

TBL’DE İNANILMAZ HEYECAN

Türkiye Basketbol Ligi’nde son hafta heyecanı önümüzdeki hafta yaşanacak.

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes arasındaki normal sezon liderliği yarışı son haftada da devam edecek. Anadolu Efes’in 1 galibiyet önünde yer alan Fenerbahçe Ülker, son hafta Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ettiği takdirde normal sezonu ilk sırada tamamlayacak ve play-off’larda saha avantajını ele geçirmiş olacak.

Play-off ve ligde kalma savaşı kızıştı

Beşiktaş Integral Forex, Galatasaray Liv Hospital, Trabzonspor Medical Park, Banvit ve Türk Telekom 15′er galibiyetle son haftaya girecek. Bu takımlardan 4′ü play off’ta mücadele etme hakkı kazanabilecek. Takımların aralarındaki sıralamada ikili, hatta üçlü averajlar belirleyici olacak.

Eskişehir Basket mi TED mi?

eskişehir basket mi ted mi

Ligde kalma mücadelesinde Tofaş ilk kaybeden oldu ve ligden düşmesi kesinleşti. Karşıyaka’ya karşı 15 sayı geriden gelerek kazanan TED Kolejliler galibiyet sayısını 10’a, evinde RH Gaziantep’i yenen Eskişehir Basket de 9’a yükseltti.

TED Kolejliler’e karşı ikili averajda üstünlüğü bulunan Eskişehir Basket, ligin son haftasından deplasmanda Trabzonspor’u mağlup edip TED Ankara Kolejliler’in ise play-off savaşı veren Galatasaray’a yenilmesini bekleyecek. Eskişehir Basket’in Trabzonspor’a kaybetmesi durumunda ise ligden düşen ikinci takım Eskişehir ekibi olacak.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...