F1 2015 İspanya GP’sini Nico Rosberg Kazandı

Share

Formula 1’de Avrupa sezonunun ilk yarışı İspanya Grand Prix’sini pole pozisyonundan start alan Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı.

nico-rosberg

Kirli ikinci sıradan yarışa başlayan Rosberg’in takım arkadaşı Lewis Hamilton, Ferrari’den Vettel’e kaybettiği sırayı ikinci pitstop’lar sonrası alarak damalı bayrağı ikinci sırada görürken Sebastian Vettel İspanya Grand Prix’sini üçüncü sırada noktaladı.

İspanya GP Tüm Sonuçlar

ispanya-kursu

F1 2015 İspanya GP Yarış Özeti

İyi bir startla birlikte yerini koruyan ve farkı açmaya başlayan Rosberg, bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.

Yarışa ikinci sıradan başlayan ancak kötü bir startla Vettel’in arkasına düşen Lewis Hamilton ise ikinci olarak Mercedes’e dubleyi getirdi.

İlk bölümlerde Vettel’in arkasında kalan ve Alman pilotu geçmekte zorlanan Hamilton, 3 pitstop stratejisine döndü ve bu taktiksel hamle ile son pitstop’ından sonra Vettel’in önünde piste dönmeyi başardı.

Son turlarda orta sertlikteki lastiklerle temposunu arttıran Hamilton, Rosberg ile 20 saniyelik farkı kapatmayı denese de bunu başaramadı ve ikinci sırada podyuma çıktı.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Sebastian Vettel ise başladığı noktada yarışı bitirerek podyumu tamamlayan isim oldu.

Yarışın son bölümlerinde Valtteri Bottas üzerinde büyük bir baskı kuran Kimi Raikkonen ise rakibini geçecek fırsatı bulamadı ve beşini sırada İspanya Grand Prix’sini tamamladı.

Williams’ın Brezilyalı pilotu Massa altıncı sırada kalırken, Ricciardo yedinci, Grosjean sekizinci oldu.

Sıralama turlarında harikalar yaratan Toro Rosso pilotları ise yarışta beklenilen performansı gösteremedi ve Kvyat’ın arkasında onuncu ve on birinci sırada damalı bayrağı gördüler.

Yarışın ilk turlarında harikalar yaratan Pastor Maldonado ise kırık arka kanadı nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

McLaren-Honda’nın İspanyol yıldızı Fernando Alonso ise yaşadığı fren arızası nedeniyle yarıştan çekildi. Takımın İngiliz pilotu Jenson Button ise on altıncı sırada yarışı tamamladı.

Son iki sırada ise Manor pilotları yer alıyor. Stevens, bir kez daha takım arkadaşına oldukça büyük bir fark atmayı başardı.

Yarış Özeti: TürkiyeF1

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...