Türkiye’ye Teslim Edilecek Olan Airbus A400M Düştü

Share

İspanya’nın Sevilla kentinde test uçuşu yapan ve Türkiye’ye teslim edileceği açıklanan Airbus A400M tipi askeri bir uçak, havalimanı yakınlarında düştü.

airbus-a400m

Airbus A400M kazası sonrası uçakta 4 kişi yaşamını yitirirken 2 kişinin de ağır yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

a400m kaza (2)

Airbus ise kazanın ardından şu açıklamayı yayınladı:

Sevilla’da A400M uçağının düştüğü haberini doğrulamış bulunuyoruz. Şu aşamada uçağın Türkiye’ye teslim edilmesi beklenen MSN23 (23 imalat numaralı) olduğunu da doğrulamaktayız. Kriz merkezimiz çalışmalarına başlamış ve saha ekibimiz Sevilla’ya yola çıkmıştır. İlgili yetkililer ile ortak çalışma sürdüyoruz. Doğrulanmış bilgiler elimize ulaşır ulaşmaz sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Airbus, A400M için İngiltere’den 22, Almanya’dan 53 sipariş almıştı. Almanya bu uçakların 13’ünü satıp, 40’ını hava kuvvetlerinde kullanmayı planlıyordu.

a400m kaza (1)

İspanya’daki Airbus A400M kazası sebebiyle Türkiye, Almanya ve İngiltere, mevcut A400M’leri, konu aydınlatılana kadar uçuşlardan çekti.

A400M’ler, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık, Türkiye, Belçika ve Lüksemburg ortaklığında yapılıyor ve ortak ülkeler bugüne kadar 212 uçak alımı için imza attılar.

Ayrıca Malezya da, proje başlangıcından sonraki dönemde Airbus A400M siparişi veren ülkeler arasına katılmıştı.

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...