Samsung Galaxy Note 5’in Özellikleri Netleşmeye Başladı

Share

Samsung’un geleneksel olarak Eylül ayında tanıtımını yaptığı Note akıllı telefon serisinin yeni üyesi olan ve Galaxy Note 5 adını alması beklenen yeni model için çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor.

galaxy-note-4-white-23

Samsung’un resmi yol haritasında 2015 sonu cihazlar için 4K ekranlara geçiş niyetini paylaşmıştı. Bu bakımdan Galaxy Note 5 serisinde 4K ekran çözünürlüğü sürpriz olmayacaktır. Ayrıca firmaya yakın kaynaklar Galaxy Note 5 için 5.89 inç, Galaxy Note 5 Ege için de 5.78 inç civarında bir ekran boyutu rapor ediyordu.

Son bilgilere göre Samsung hem 4K hem de 2K panele sahip prototipler üzerinde çalışıyor ve test sonuçlarına göre birinde karar kılınacak. Bunda elbette Super AMOLED panellerin üretiminde yakalanacak verimlilik de önem taşıyor.

Diğer bir detay ise Exynos 7422 yongaseti ile ilgili. Exynos 7422 ilk kez Samsung üretimi LTE yongası ve depolama belleği taşıyan Exynos yongaseti olacak. Tam özellikleri bilinmese de Exynos 7420 ile aynı değerleri taşıyacağı tahmin ediliyor. Samsung bu sistem sayesinde kasa içerisinde daha fazla alan elde edecek.

Galaxy Note 5 Edge modeli ise Project Zen adıyla büyük bir titizlik içerisinde hazırlanıyor. Beklendiği gibi iki taraftan kavisli olacak modelde Samsung büyük bir sürprize imza atabilir zira modelin 64-bitlik Snapdragon 808 yongasetini kullanacağı iddia ediliyor.

2 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Snapdragon 808, Adreno 418 yongaseti ile birlikte Exynos 7422’den performans olarak geride kalacaktır. Ancak Samsung, Galaxy Note 5 Edge modeline ayrı bir yön vermeyi istediği için bu farklılık pek sorun teşkil etmeyebilir. Modelde ayrıca 8MP çözünürlüğünde ön kamera olacağı belirtiliyor.

Bunlar şimdilik iddia seviyesinde bilgiler. Henüz bir teyit olmadığı için Galaxy Note 5 serisi hakkında net bir bilgi sahibi değiliz. Yaz aylarından itibaren seri ile ilgili daha fazla sızıntı olacaktır.

Kaynak: Donanım Haber

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...