Herkes ‘agar.io’ Oyununu Konuşuyor

Share

Oyun konsolları, bilgisayarlar, binlerce dolarlık oyun makineleri.. Ve hepsinin karşısında size hepsini unutturacak basitlikte bir browser oyunu; agar.io.

agar.io

Net bir ismi bile olmayan ve agar.io üzerinden oynanan oyuna küçük bir hücre olarak başlıyorsunuz. Amacınızsa gayet basit, büyümek.

Büyümek için her biri 1’er puan veren etraftaki yemlerleri ya da diğer kullanıcılar yiyebilirsiniz. Elbette boyunuz ölçüsünde.

Mouse’u yönlendirerek hareket ettirdiğiniz hücrenizin bu hareket dışında iki temel işlevi daha var. Space (boşluk) tuşuna basarak hücrenizi ikiye bölerek kendinizden küçük rakiplerinize hızlı bir saldırı yapabilir, ya da W tuşu ile kendinizden küçük parçalar kopararak rakiplerinizi kendinize çekebilirsiniz.

Space ile bölünen hücreniz kısa bir süre sonra birbirine yaklaşarak sizi eski “devasa” günlerinize geri çevirirken, hızlı saldırı sonrası küçülerek diğer kullanıcılara bu süre zarfında yem olmanız da gayet mümkün.

Ayrıca küçükken içerisinden geçebildiğiniz ancak hücreniz büyüdükçe sizi parçalara ayıran “bıçaklar”a da dikkat etseniz hiç fena olmaz.

agar.io’da bazı kullanıcıların Moon (Ay) veya ülke bayrakları ile dolaştığını görebilirsiniz. Bunu sağlamak için oyuna girerken gezegen ismini veya ülke adını İngilizce olarak seçmeniz yeterli.

agar.io‘nun aşırı bir bağımlılık yarattığı konusunda da sizi baştan uyarmış olalım.

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...