iPhone 6s, Force Touch, 2GB RAM ve 12MP Kamera İle Geliyor

Share

Apple’ın yeni iPhone modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 2015 Eylül’ünde çıkacak. Peki yeni modellerde ne gibi yeni özellikler olacak?

iPhone-6s-iPhone-6s-Plus

Cupertino’lu Apple’ın geleneği olduğu gibi, tasarım ve ekran dışında neredeyse 5s özellikleri ile çıkan iPhone 6/6 Plus’ın aksine iPhone 6s/6s Plus’ta ciddi donanım güncelleştirmeleri olacak.

iPhone 6’larda 1 GB olarak kullanılan RAM miktarı 6s’lerde iki katına çıkarılarak 2 GB olacak ve iPhone ciddi bir performans artışı yaşayacak.

Kamera konusunda ise Apple’ın iPhone 4s’ten beri sürdürdüğü kamera çözünürlüğü 12MP’e çıkartılacak.

iPhone 6s/6s Plus’ın en dikkat çekici olması beklenen özelliğinin ise ilk kez 12″ MacBook’ların touchpad’inde ortaya çıkan Force Touch yani ne kadar bastığınıza göre tepki veren ekran olması bekleniyor.

4.7″ ve 5.5″ ekran boyutlarını koruyacak olan iPhone 6s/6s Plus’ın Apple’ın yeni işlemcisi A9’u kullanacağı tahmin ediliyor.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...