Kadınlar Erkeklerden Daha Stresli

Share

Yapılan araştırmalara göre erkeklerin yüzde 16’sı günlük hayatta kendini stresli hissediyor. Kadınlara bakıldığında ise bu oran yüzde 22’lere yükseliyor. Yüklendikleri sorumluluklar göz önüne alındığında yüzde 22’lik rakam ile kadınları ayakta alkışlamamız gerekiyor.

one cıkan gorsel 1

Kadınlar arasındaki yaş grupları kıyaslandığında, kendisini en kaygılı ve endişeli hisseden grubun gençler ve orta yaşlılar olduğu ortaya çıktı. U.S. Center Of Disease Control And Prevention tarafından yapılan bu araştırma, doğru sandığımız bazı durumlarla çelişmekte. Günlük hayatta erkeklerin sorumluluğunun çok olduğundan, çalışması gerektiğinden, evin reisi olduğundan, çok stres altında çalıştığından, evde onu rahat hissettirmekten bahsediledursun. Ancak, erkeklerin kadınlara oranla kendilerini daha kaygılı, gergin hissetmedikleri rakamlarla gözler önüne serildi.

163673835

Peki, ne oluyor da bu şekilde bir sonuç ortaya çıkıyor? Günümüzde artık kadın işi, erkek işi diye bir şey kalmadı. Kadın da finans sektöründe çalışıyor, inşaat yapıyor, holdingleri yönetiyor. Erkeğin yaptığı her stresli ve yıpratıcı işin bir ucundan da kadın tutuyor.

stress - 3

Ancak kadın, sadece bu işi yapmakla yetinmiyor; aynı zamanda evini çevirmeye çalışıyor, çocuğuna bakıyor. Bu tarz bir yaşam, stres kaynaklarının yalnızca bir tarafını oluşturuyor. Bunca zorluğa rağmen kadınlarda yüzde 22 stres oranının çok az olduğunu düşünmemize neden oluyor.

Psikolog Barış Gürkaş

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...