Istanbul Auto Show 2015

Share

Uzun zamandan beri beklediğimiz Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı bu yıl da kapılarını açtı. Dünya prömiyerlerinin yanında bir de dünya lansmanına sahne olan fuar yeni markalara da ev sahipliği yaptı.

Istanbul Auto Show 2015 1

Basın gününe Stéphane Peterhansel ile katılan Peugeot’nun standında makyajlı 208 ve Partner’in yanında Quartz konsepti, tweetlerden aldığı komutları uygulayabilen 308 Tweet Car ve 2008 DKR dikkat çekerken hemen karşısında yer alan Honda’da yenilikler CR-V, HR-V, Civic Type-R, NSX konsepti ve bu yıl Formula 1’de yarışan MP4-30 olarak sıralanabilir.

Istanbul Auto Show 2015 2

Yine aynı bölümde SsangYong’un Tivoli görülebilirken Ford standında yeni nesil Mondeo, Vignale imzalı araçlar, Fiesta ST ve Focus ST, yeni C-Max, EcoSport ve A.B.D.’den getirilen Edge ile Mustang bulunuyor.

Istanbul Auto Show 2015 3

Hyundai standında casusların ilgisini çokça çeken i20’nin yanında bu aracın Coupé seçeneği, makyajlı i30, Genesis, Intrado konsepti ve şık tasarımıyla dikkat çeken yeni Tucson görülebilirken Renault’da Kadjar ve RS01 konsepti gibi yenilikler bulunuyor. GT-R ve GT Driving Academy ile ilgi çeken Nissan’ın karşısında Toyota’nın makyajlı Auris ve Avensis modelleriyle yakıt pili kullanan aracı Mirai ve Le Mans yarışçısı TS040 Hybrid incelenebilir. Mitsubishi standının dikkat çekenleriyse hibrit Outlander ile turbo Diesel motorlu ASX.

Istanbul Auto Show 2015 5

Büyük bölümü Fiat grubu araçlara ayrılan 7. salonda Fiat Aegea’nın dünya lansmanı yapılırken aynı standa makyajlı Doblò, Panda Cross, Abarth 695 Biposto bulunuyor. Opel fuara Adam S, Corsa OPC ve Karl gibi yeniliklerin yanında Monza konsepti ve Easytronic 3.0 ile donatılmış bir Adam ile de katılırken Aston Martin’in Türkiye’ye geri dönmesi sınırlı üretim Lagonda’dan Vantage GT12’ye kadar birçok aracın sergilendiği stand içersinde kutlanıyor. Alfa Romeo standındaysa 4C ailesinin hem coupé hem de roadster versiyonları görülebilir.

Istanbul Auto Show 2015 4

Volkswagen grubunun bulunduğu 12. salonda ana markanın iki ticarisi Caravelle ve Caddy’nin yeni nesil örnekleriyle Golf ve Passat’ın hibrit versiyonları, Polo WRC ve T-Roc konseptleri bulunurken Seat standında León X-PERIENCE, León Cupra 280 ve 20V20 konsepti izlenebilir. Škoda’nın yenilenen amiral gemisi Superb ve Octavia Scout ile zenginleştirdiği salonda Lamborghini Huracan ve dört farklı Bentley modeli görülebilir. Audi’de yeni nesil Q7 ve TT ile birlikte S3 Sedan, RS7 Sportback ve RS6 Avant gibi sporcular ve R18 e-tron Quattro gibi bir Le Mans galibi görülebilirken Porsche’de Macan, 911 GTS ve bir diğer Le Mans katılımcısı 919 Hybrid incelenebilir.

Istanbul Auto Show 2015 7

14. salonda Türkiye’ye hızlı bir giriş yapan Lexus markasının IS, GS, RC ve RX serilerinin yanında bir de LFA sergilenmesi otomobil meraklılarını buraya çekecek gibi görünüyor. Yeni nesil MINI’nin üç ve beş kapılı örneklerinin yanında Land Rover’ın yeni Discovery Sport’u ve uzun aks mesafeli Range Rover sergilenirken oldukça renkli olan BMW standında M3, M4, i8, makyajlı 1 ve 2 Serisi modelleri yer alıyor.

Istanbul Auto Show 2015 8

İngiliz üretici Jaguar fuara zengin F-Type seçenekleriyle katılırken yeni model XE de Türkiye’de ilk defa burada görülebilecek. Uzun aks mesafeli XJ ve yeni XF de firmanın güncellemeleri arasında. Mercedes standında beyaz renkli AMG GT ve S63 AMG Coupé modelleriyle birlikte Maybach, GLE, GLE Coupé sergilenirken geçtiğimiz yılın Formula 1 şampiyonu W05 de standın önemli araçları arasında. Alman marka ayrıca standın bir kenarını hibrit ve elektrik motorlu araçlarına ayırmış.

Istanbul Auto Show 2015 9

31 Mayıs’a kadar açık kalacak fuar hafta içi 11:00 – 21:00, hafta sonuysa 10:00 – 21:00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca hafta içi kadın, çocuk ve öğrenciler organizasyonu ücretsiz gezebilecek.

Fuarda çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...