68. Cannes Film Festivali Tamamlandı

Share

Bu yıl 68. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Cannes-20151

Yönetmen Jacques Audiard, 68. Cannes Film Festivali’nde “Dheepan” filmiyle “Altın Palmiye Ödülü”nü kazandı. “Altın Palmiye”den sonra gelen büyük ödülü ise “Le fils de Saul” filmiyle Macar yönetmen Laszlo Nemes aldı.

“En İyi Yönetmen Ödülü” “The Assassin” filminin yönetmeni Hou Hsiao-Hsien’a gitti.

“Jüri Ödülü”nü bu yıl Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos “Lobster” filmiyle alırken “En İyi Senaryo Ödülüne” de Michel Franco’nun “Chronic” filmi layık görüldü.

“En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” “La Loi du Marche” filmindeki rolüyle Vincent Lindon’a verildi.

“En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü ise bu yıl iki oyuncu kazandı. Emmanuelle Bercot, “Mon Roi” filmindeki rolüyle, Rooney Mara da “Carol” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü elde etti.

“Altın Kamera Ödülü”nü “La Tierra y la Sombra” filmiyle yönetmen Cesar Augusto Acevedo kazandı.

“Kısa Metraj Ödülü”nü yönetmen Ely Dagher, “Waves ’98” isimli filmiyle aldı.

Kaynak: T24

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...