Spor Gündemi: Galatasaray Şampi…

Share

Galatasaray Şampi…

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 33. hafta maçında karşı karşıya gelen Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakikanın kazananı lider Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı ekip ligin bitimine bir hafta kala bir maç fazlasıyla ve 6 puan farkla liderliğini sürdürdü.

1574333-33484042-1600-900

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan ve hakem Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı maçta lider Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Yasin Öztekin ve 80. dakikada Wesley Sneijder kaydetti.

Bu sonuçla ev sahibi lider Galatasaray, puanını 76’ya çıkarırken liderliğini de sürdürdü. Beşiktaş ise 66 puanla 3. sırada kaldı.

Ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son maçlarını oynamadan şampiyonuz diyemeyeceklerini söyledi.

CFy3NDlWMAEDXtD

Sarı-kırmızılı takımın sahasında Beşiktaş’ı 2- mağlup ettikleri karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, “Bu akşam iyi bir takımla derbi maçına çıktı. Şampiyonluk adına önemli bir maçtı. Futbol adına iyi oynamadık. Kazanmak için ne geriyorsa, nasıl oyun ortaya koymak gerekiyorsa koydular. Hakederek 2-0 sonuçla kazandık.” dedi.

Beşiktaş’taki görevinden ayrılacağını açıklayan Bilic içinse Hamzaoğlu, “Maçtan önce Bilic ile konuştum. Ayrılacağını öğrendim. Kendisi Beşiktaş’a yakışıyordu. Bilic ülkemize iyi şeyler kattı. Futbolda kötü günler geldiği zaman sabır kalmıyor. Gideceği yerde başarılı olur.” diye konuştu.

Şampiyonluğa inandıklarını dile getiren başarılı teknik adam, “Şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bir maçımız kaldı. Son maçımızı oynamadan şampiyonuz diyemem.” dedi.

Bir gazetecinin “Yarın akşam şampiyon olabilme ihtimaliniz var. Her hangi bir plan yaptınız mı ?” sorusuna ise Hamzaoğlu, “Yarın akşamla ilgili hiçbir plan yapmadık. Salı sabahı antrenmanımız var. Güzelce dinlensinler. Önümüzde bir maçın olduğunu konuştuk. Şampiyon olma ihtimalimiz var. Şampiyon olursa hayır demeyiz. Biz kendi maçımıza göre planladık.” diye cevap verdi.

Başka bir gazetecinin “Gelecek yıl devam edecek misiniz ?” sorusuna ise Bilic, “Sezon bitmeden konuşmayı doğru bulmuyorum. Ben çalıştığım yerlerde yıllarca çalışacakmışım veya her an ayrılacakmışım gibi çalışırım. Kulübüm bana ihtiyacı olduğu zaman hiçbir şart koymadan göreve geldim. Eğer yetkili insanlar ihtiyaçlarını benimle çözeceklerse inanırsa ben kalırım.” diye cevapladı.

Bilic: Seneye Yok

crop_7741017

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, takımda alınan başarısızlıkta birinci sorumlunun kendisi olduğunu ve gelecek yıl Beşiktaş Teknik Direktörü olarak göreve devam etmeyeceğini açıkladı.

Takımının Galatasaray’a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Hırvat teknik adam, “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Üstün olan bizdik fakat yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Galatasaray yakaladığı pozisyonları değerlendirdi. Kaybettiğimiz için üzgünüz.” dedi

Beşiktaş’ın şampiyonluk potansiyeli olduğunu kaydeden Bilic, “Rakip iki pozisyona girdi ve golü attı. Yasin kişisel becerisiyle golü attı. Sneijder kalitesini ortaya koydu. Biz ekstra realite noktasında eksik kaldık. Büyük maçlarda bu net bir şekilde görülüyor. Birçok maçta iyi oynuyoruz fakat golleri atamıyorsunuz birşeyler eksik demektir. Büyük maçlarda ekstra kalite eksikliğini yaşadık. Beşiktaş’ın kesinlikle şampiyonluk potansiyeli var.” ifadelerini kullandı.

“BAŞARISIZLIKTA BİRİNCİ SORUMLU BENİM”

Siyah-beyazlı takımda iki sezondur görev yaptığını ve başarısızlık varsa bunun tek sorumlusunun kendisi olduğunu ifade eden tecrübeli hoca, “Beşiktaş her sezona şampiyonluk parolası ile başlar. İki sezondur şampiyon olamıyoruz. Bunun birinci sorumlusu benim.” diye konuştu.

“GELECEK YIL BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖR OLARAK DEVAM ETMEYECEĞİM”

Bir gazetecinin ‘Sezon sonunda takımdan ayrılacak mısınız?’ sorusuna Slaven Bilic, şu cevabı verdi; “Tabi ki bir karar aldık. Bu kararı hepiniz biliyorsunuz. Önümüzdeki sezon Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim. Zor koşullar altında iyi performans gösterdiğimizi düşünüyoruz. Burada gurur duyacağımız işler başardık. Mutlak hedef şampiyonluk. Bu hedef tutmuyorsa yollar ayrılıyor.

Bilic’in İngiliz Ekibi West Ham United’a gitmesi bekleniyor.

Galatasaray’ın yeni başkanı: Dursun Özbek

Dursun_Ozbek

Galatasaray Kulübü’nde başkanın belli olacağı seçimde oy sayım işlemleri devam ederken, açılan 10. sandık sonrasında adaylardan Dursun Özbek, en yakın rakibine 1403 oy fark atarken başkanlığı da kesinleşti. Geride sayılacak 5 sandık olmasına rağmen Özbek’in 36. başkan olarak seçilmesi taraftarlarını sevindirdi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan oy sayım işlemi devam ederken açılan her sandıkta rakiplerinden fazla oy alan Dursun Özbek, 10. sandık sonunda yarışı önde götürürken her sandıktan da birinci çıkma geleneğini sürdür.

Açılan 10. sandık sonucunda Dursun Özbek 1736 oy alırken Turgay Kıran 333, diğer aday Ahmet Özdoğan ise 10 sandıkta toplam 288 oy alabildi.

10. Sandık Sonucu:

Toplam Oy: 229
Dursun Özbek: 169
Turgay Kıran: 19
Ahmet Özdoğan: 34
Geçersiz Oy: 5
Beyaz Liste: 0
Boş Oy: 2

Toplam oy dağılımı
Dursun Özbek: 1736
Turgay Kıran: 333
Ahmet Özdoğan: 288

Kaynak: Cihan

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...