Davutoğlu, Muse Klibinde!

Share

Türkiye 2015 Genel Seçimleri’nden tam 1 gün sonra, yani 8 Haziran’da piyasaya çıkacak olan yeni Muse albümü Drones, şimdiden müzikseverlerle buluştu. Albümden Defector adlı parçanın yayınlanan lyric videosunda tanıdık bir sima var: Ülkemizin Başbakanı Ahmet Davutoğlu…

muse

İngiliz rock müzik grubu Muse, son albümü Drones’un Defector adlı parçası için, içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu video yayınladı. Videonun 1:08′inci saniyesinde izleyicinin karşısına çıkan Davutoğlu, kafasına gülleyle vurulurken ekrana yansıyor.

Klibin başında, “Etki alanlarını genişletmek için örtülü ifadelerle kaplı acımasız komplolara karşıyız” deniyor ve iktidarlardan “Seçimler yerine yıkıcılığı, özgür irade yerine gözdağını ve savaşı” tercih eden yapılar olarak bahsediliyor.

Videoda sistemin, maddi kaynaklar ve insan kaynaklarının askeri, diplomatik, istihbarat, ekonomik, bilimsel ve siyasi operasyonlarla ve etkili araçlarla donatılmış binalara tıkıldığını söylüyor. Hazırlıkların daima gizlendiği ve yayınlanmadığı, hataların hasıraltı edildiği belirtiliyor.

Televizyonun balyozla un ufak edildiği ve yakıldığı video, kirli yerel ve küresel siyasete ve hatta onun araçlarına sert bir tavır takınıyor.

İşte Muse’un o klibi:

Şarkının sözleri şöyle başlıyor:

“Özgürüm
Evet, özgürüm,
Benim beynimi yıkayamazsınız
Özgürüm
Evet, özgürüm,
Beni kontrol edemezsiniz
Ben bir firariyim…”

Kaynak: Sözcü.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...