Yazın Favorisi Ananas Suyu

Share

Sıcak yaz günlerinde ferahlamak için sağlıklı bir alternatif oluşturan ananas suyunun birçok faydası bulunuyor. Ananas suyu içeriğindeki B ve C vitaminleri ile hücre kaybını ve cilt rahatsızlıklarını engelliyor. Yapılan araştırmalar ananas suyunun bol miktarda mineral ve vitamin içerdiğini ortaya koyuyor.

Woman with cocktail sunbathing on the beach vacation.

Yaz aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminler ve mineralleri içeren ananas suyu, birçok hastalığa karşı kalkan görevi görüyor. İçeriğindeki C vitamini ile güneşten zarar gören derinin yenilenmesi için gerekli kolajen oluşumuna fayda sağlayan ananas suyu, bulundurduğu mineraller ile yıpranan saç ve tırnakların da sağlığına kavuşmasına yardımcı oluyor.

Mango with pineapple smoothie

Yaz aylarında yoğun güneşe maruz kalmak cilt rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Terleme ile yaşanan su ve mineral kaybının önüne geçilmesi için bol miktarda sıvı tüketilmesini öneren Uzmanlar, ananas suyunun bol miktarda demir, kalsiyum, A, B ve C vitamini içerdiğini ifade etti. Yaz aylarında ferahlamak için ananas suyunun sağlıklı bir alternatif olduğunu vurgulayan İnanç, içindeki doğal şekerle vücuda enerji verdiğinin de altını çizdi.

3

Ananas suyunun 100 mililitresinde 11 miligram C vitamini bulunuyor. Kolejen oluşumuna yardımcı olan C vitamini güneşin zararlı ışınlarının meydana getirebileceği cilt sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Bol miktarda demir ve kalsiyum içeren ananas suyu, güneşte yıpranan saçların yenilenmesine fayda sağlarken, antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinlerin de atılmasını kolaylaştırıyor.

4

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...