Spor Gündemi: Kanada’da Zafer Hamilton’ın

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ÇİFTE ŞAMPİYON

gs

Spor Toto Süper Lig’de mutlu sona ulaşarak 4.yıldızı takan Galatasaray, sezonun son maçına Bursa’da çıktı. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan Türkiye Kupası finalinde Bursaspor’u 3-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası’nı 16.kez müzesini götürdü.

Son derece tempolu ve zevkli geçen mücadelede Galatasaray’ın gollerini Burak Yılmaz kaydederken, Bursaspor’un iki golü ise Fernandao(penaltı) ve Volkan Şen’den geldi.

Transfer sezonu açılıyor

Futbolda resmi transfer sezonu 9 Haziran Salı günü açılıyor. Galatasaray’ın arkasında kalarak dördüncü yıldız yarışını kaybeden Fenerbahçe, Bursaspor’dan Fernandao ve Şener Özbayraklı’nın transferini resmileştirmek için transfer sezonunun resmi olarak açılmasını bekliyor. Sarı-lacivertlilerin teknik adam olarak ise Aykut Kocaman’la görüştükleri öğrenildi.

Beşiktaş’ta ise gündem öncelikle teknik adamda. Slaven Bilic’ten boşalan koltuğa düşünülen ilk isim ise Bursa’da harika bir sezon geçiren Şenol Güneş. Tarafların büyük ölçüde anlaştığı gelen haberler arasında.

Çifte kupalı şampiyon Galatasaray’da ise gündemdeki isimler Andre Pierre Gignac ve Lucas Podolski. Gündemdeki diğer isimler Andre Ayew, Serdar Aziz ve Kevin Prince Boateng.

Birkaç haftadır sarı-kırmızılılarla ismi anılan Zlatan Ibrahimovic konusunda ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’ndan yalanlama geldi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ BARÇA

şamp ligi barca

Avrupa’nın en büyüğü belli oldu. Şampiyonlar Ligi final mücadelesinde Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Barcelona, Juventus’u 3-1 mağlup etti. Rakitic’le 4.dakikada öne geçen Barcelona’ya ikinci yarının başında Morata ile cevap veren Juventus, golün ardından baskısını arttırarak ikinci gole yaklaşsa da kontra ataktan kalesinde ikinci golü gördü. Suarez’le öne geçen Barcelona, 90+4’te Neymar’ın golüyle skoru belirledi.

Üçlemeyi Barcelona yaptı

Bu sezon kendi liglerinde yaşadıkları şampiyonlukların yanı sıra federasyon kupalarını da kazanan Barcelona ve Juventus’tan üçlemeyi başaran Barça oldu. Bu sezonki üçüncü kupasını kazanan Barca, 2006,2009 ve 2011’in ardından dördüncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı.

şamp ligi

Bu kupayı 1984 ve 1996 yıllarında iki kez kazanmayı başaran Juventus ise, 1997, 1998, 2003’ün ardından 4.kez finalden boynu bükük ayrılmış oldu.

Bin Kilometrelik Yol

bin km

Bir Juventus taraftarı final için Torino’dan Berlin’e 1100 kilometrelik yolu yürüdü. Takımının Real Madrid’i elemesi üzerine Berlin’e kadar yürüyeceğine dair bahse giren Juventuslu Nicolo Marchi, kulübün de yardımıyla 1000 kilometreye yakın bir yolu yürüyerek aldı. Yolun bazı bölümlerinde kulübün özel aracına binen ve bisiklete binen Marchi, yaşadıklarını fotoğraflara kaydetti.

POTADA FİNALİN ADI BELLİ OLDU

basketbol

Türkiye Basketbol Ligi’nde finalin adı belli oldu. Yarı final serisinde Trabzonspor’u 3-0 mağlup eden Anadolu Efes, yarı finalde Fenerbahçe Ülker’i eleyen Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek.

28 yıl sonra gelen final

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Fenerbahçe Ülker’i saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka, 28 sezon sonra adını finale yazdırdı. Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker’e 3-1 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, şampiyon olduğu 1986-1987 sezonundan 28 sene sonra adını finale yazdırdı. İlk turda Banvit’i eleyen ve son şampiyon Fenerbahçe Ülker’e rakip olan Pınar Karşıyaka, İstanbul’da oynadığı ilk maçı kazandıktan sonra ikinci müsabakayı kaybetti. İzmir’deki karşılaşmaların ikisini de kazanan yeşil-kırmızılı ekip, rakibini 3-1 yenerek, adını finale yazdırdı. Pınar Karşıyaka, finalde Anadolu Efes’le karşılaşacak.

F.Bahçe Ülker sezonu kupasız tamamladı

Euroleague’de Final-Four oynayarak göğsümüzü kabartan Fenerbahçe Ülker, yarı final serisinde Pınar Karşıyaka’ya boğun eğerek sezonu kupasız tamamlamış oldu. Sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da İzmir ekibine mağlup olan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası finalinde de Anadolu Efes’e mağlup olarak kupayı rakibine kaptırmıştı.

KANADA’DA ZAFER HAMILTON’IN

f1

2015 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 7.yarışı olan Kanada Grand Prix’sini Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Montreal pistinde gerçekleştirilen yarışta ikinci sırayı yine Mercedes’ten Nico Rosberg, üçüncü sırayı da Williams’tan Valteri Bottas aldı.

Puan Sıralaması ise şu şekilde oluştu:

1-Lewis Hamilton 151

2-Nico Rosberg 134

3-Sebastian Vettel 108

Takımlar puan sıralaması şu şekilde:

1-Mercedes 285

2-Ferrari 180

3-Williams 95

Sezonun 8.yarışı Avusturya’da 19-20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...