Papa’nın Yeni Otomobili: Hyundai Santa Fe Popemobile

Share

Türkiye’de kendisine tahsis edilen lüks araç yerine mütevazi bir aracı tercih eden Papa, kendi evinde de halkın arasına doğru yol alıyor.

Hyundai Santa Fe Popemobile 1

Daha önce Mercedes tarafından hazırlanan ve arka bölümünde kurşun geçirmez camdan hazırlanmış büyük bir oda yer alan araçların yerini tamamen açık arka bölümüyle bir Hyundai Santa Fe aldı.

Hyundai Santa Fe Popemobile 2

Önde iki, arkadaysa üç koltuğu bulunan aracın arka kapıları ve bagaj kapağı altında büyük birer basamak yer alırken Papa’nın kendisine ayrılan bölümde rahat bir şekilde hareket edebilmesi için farklı boyutlarda tutamaklar eklenmiş. Önceki araçtan daha alçak bir yapıya sahip olan Santa Fe’de 2.2 litre hacimli bir turbo Diesel motor kullanılmış.

Papa’nın geçmişteki aracı:

Mercedes-Benz M Serisi Popemobile 1

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...