Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Share

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleri sonrası CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı kabul etti. Baykal, çıkışta yaptığı açıklamada bunun bir koalisyon görüşmesi olmadığını aktardı.

erdogan-baykal-zirvesi-5730820

En yaşlı üye sıfatı ile yeni dönemde meclis başkanlığına geçici süre ile bakması beklenen Deniz Baykal’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yeni TBMM’nin açılışından önce sayın Cumhurbaşkanını bu meclise geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı duydu. Bu çerçevede buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekşleşmiştir. Bu sabah şekillendi, Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir görüşmeyi istediği ifade edildi.

Ne yapmak lazım nasıl, yapmak lazım?” bu konularda genel bir görüşme yaptık. İimdi de geçici meclis başkanı olacağım için, bu sıfatla karşılıklı değerlendirmeler yaptık.

Cumhurbaşkanının her türlü koalisyon çözümüne açık anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında koalisyon oluşturmasına itirazı yok.

Sayın Cumhurbaşkanının bir an önce hükümetin oluşturulması anlayışı içinde olduğu izlenimini aldım.”

Baykal, Cumhurbaşkanı ile koalisyon konusunda görüşüp görüşmediği sorusuna ise “Koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz. Ben bir milletvekiliyim. Partiler var, genel başkanları var. Onlar bu konuda çeşitli hazırlıklar yapıyorlardır. Benim o çalışmalarla ilgili somut girişimim olamaz” diye yanıt verdi.

Baykal, Erdoğan’la iki saati aşan görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gitti.

Kaynak: BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...