1. Avrupa Oyunları’nda Muhteşem Açılış

Share

Bakü 2015 Avrupa Oyunları Bakü Olimpiyat Stadı’nda görkemli bir açılış töreniyle başladı. Yerel saatle 21.00’da (TSİ 19.00) başlayan tören, 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşti.Dünyanın birçok televizyonunda canlı olarak yayımlanan senkronize yüzme müsabakalarının finali 15 Haziran’da yapılacak.

AZERBAIJAN BAKU 2015 EUROPEAN GAMES

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle Bakü’ye gelen birçok devlet başkanıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhammedov da açılış törenine katıldı.

AZERBAIJAN BAKU 2015 EUROPEAN GAMES

Türkiye, Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları’na 19 spor dalına ait 23 disiplinde, 109 erkek ve 81 kadın olmak üzre toplam 190 sporcu ile katılıyor. 17 gün sürecek yarışmada Türk sporcular, atıcılık, atlama, artistik jimnastik, badminton, 3×3 basketbol, bisiklet, boks, eskrim, görme engelli judo, güreş, kano, karate, masa tenisi, okçuluk, plaj voleybolu, sambo, senkronize yüzme, sutopu, taekwondo, triatlon, voleybol ve yüzme dallarında mücadele edecek.

AZERBAIJAN BAKU 2015 EUROPEAN GAMES

Oyunlar ilk gün yarışları açılış töreninden önce havuz senkronize yüzme sporcularının mücadelesiyle Bakü Su Sporu Merkezi’nde başladı. Ön eleme turlarıyla başlayan yarışmada Beyaz Rusya adına yarışan Anna Şulyina ve Dominika Tsıplakova, Avrupa Oyunları tarihinin ilk sporcuları oldu. Daha sonra sırasıyla Slovakya, Polonya, Macaristan, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye, Ukrayna, İngiltere, Avusturya, Lihtenştayn, Yunanistan, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Hollanda ve İtalyalı sporcular yarışmada hazırladıkları koreografiyi sergiledi.

AZERBAIJAN BAKU 2015 EUROPEAN GAMES

Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları’na 49 Avrupa ülkesinden 6 bine yakın sporcu, 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak Avrupa Oyunları, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken, bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...