NBA’in Yeni Sponsoru: NIKE

Share

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi ve NIKE arasında gerçekleşen ve sekiz yılı kapsayan küresel satın alma pazarlama ortaklığı anlaşması kapsamında NIKE, 2017-18 NBA sezonunda resmi saha içi giysi tedarikçisi oldu. Nike, NBA, WNBA ve NBA D-League’in özel forma ve giysi tedarikçisi olacak.

nike-basketball-wallpaper-9219-9709-hd-wallpapers

NBA Başkanı Adam Silver yaptığı açıklamada “Nike ile yaptığımız bu anlaşma bize küresel pazarlama açısından yeni bir hava katacak. Bizim saha içi forma ve giysi tedarikçimiz olarak forma ve saha içi ürünlerini tasarlarken kullanacağı en son teknolojiyle Nike, oyunumuzu dünya çapında büyütme çalışmalarımızda etkili olacak” ifadelerini kullandı.

nike-basketball-2013-all-star-footwear-collection-0

Nike Başkanı ve CEO’su Mark Parker, “Küresel ağımızın, inovasyon ve yaratıcılığımızın gücüyle NBA ile iş birliği yapmaktan ve sadece Nike’ın başarabileceği şekilde oyunu geliştirmekten heyecan duyuyoruz” dedi. NIKE, Jordan ve Converse ile dünya üzerindeki en etkili üç markaya sahip olduklarını söyleyen Parker, oyunun küresel anlamda büyümesi ve bu işbirliğinin hem NBA hem de Nike için başarılı bir stratejiye dönüşmesi için sabırsızlandıklarını belirtti.

Geçmişte ve günümüzde NBA ve WNBA’in en büyük oyuncularına destek veren Nike, 1992 yılından beri de NBA’in küresel pazarlama ortağı durumunda. Gerçekleştirilen yeni anlaşma ile Nike, tüm saha içi forma tasarımlarında logosu görünen ilk giysi partneri olacak ve anlaşma sekiz yıl sürecek. Nike, aynı zamanda orijinal ve Swingman formalarının yanı sıra antrenman eşofmanlarıyla tişörtlerinin küresel tasarım ve üretim haklarına da sahip olacak.

Kaynak: Ajansspor

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...