Game of Thrones’un Muhteşem 5. Sezon Finali

Share

Pek çok takipçisi olan Game of Thrones, beşinci sezon finalini Mother’s Mercy (Annenin Merhameti) isimli bölümle yaptı.

Melisandre-gameofthrones

Yazının bu noktadan sonrası Game of Thrones 5×10 spoiler’ı içerir.

Stannis Baratheon, Kuzey’de Kıştepesi’ne saldırma planları yaparken adamlarının yarısının kaçtığının haberini almasıyla fazlasıyla yıkıldı ancak o kocaman egosu yine de Bolton’ların kontrolündeki Kıştepesi’ne saldırmasına engel olamadı. Stannis Baratheon’ın hazin sonunu getirense Renly’nin ölümü sebebiyle peşinde olan Lady Brienne oldu.

Sansa’nın pek de tutmayan planları sonrası Ramsey ile yüzleşmek mi ağır yoksa kendini boşluğa mı bırakmak derseniz, Reek ile beraber kendilerini kalenin boşluğundan bırakmayı tercih ettiklerini size söylesek sanırsak yanlış olmaz.

Cersei’nin dilendiği annenin merhameti onu çırılçıplak bir utanç yürüyüşü ile saraya kadar uğurlarken Dorne’da işler tam iyiye gidiyor gibi bir anlık bir yanılgı yaratıldı. Jaime Lannister’ın babası olduğunu bilen/ilk ağızdan öğrenen Myrcella, aynı zamanda hem kurtarılmış, hem de Dorne sakinleri tarafından zehirlenmişti.

Ejderhasının uzaklara götürdüğü Daenerys, Mother’s Mercy’de hiç tanımadığı insanların kuşatması altındayken Tyrion Lannister hiç beklemediği bir anda Meereen şehrini yönetirken buldu kendini.

Spoiler bölüm 2: Yazının Kara Kale kısmı, izlediğiniz kısmın ötesinde görüş belirtebilir.

Ve Kara Kale. Duvarda Samwell’i üstat olması için gönderen Jon Snow, bölümün en ağır sahnesi; “kardeşlerinin” saldırısı ile öldürüldü. Biri ufaklık Olly’den ve kalbine olmak üzere pek çok kez bıçaklanan Jon Snow’un yaşama şansı normal dünyada yokken, kırmızılı kadaın Melisandre, gelecek için fantastik dünyayı da hesaba kararsak size ufak tefek kopyalar verebilir.

Ve bir Game of Thrones sezonu daha burada biter. 2016’ya kadar da itiraf etmek gerekirse hiç de kısa bir yol yok önümüzde.

You may also like...