Spor Gündemi: Kaptan Gemisini Kurtardı

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

Kaptan gemisini kurtardı, umutları sürdürdü

kaptan

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 6. maçında çok zorlandığı mücadelede Kazakistan’ı 83. dakikada Arda Turan’ın şık golüyle mağlup etmeyi başardı. Ay yıldızlılar gruptaki 6. maç sonunda puanını 8’e yükseltti.

Sahaya maskot girdi

maskot

Maçın son dakikalarına doğru oyunun durmasını fırsat bilen Kazakistan Milli Takımı’nın sincap şeklindeki maskotu sahaya girerek ilginç hareketler yaptı. Türkiye’nin koruduğu kale arkasından sahaya giren maskot, Türkiye kalesine gol atmaya çalıştı.

İzlanda ve Hollanda galip

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde A, B ve H gruplarında toplam 9 maç oynandı. A Milli Takım’ın grubunda bulunan İzlanda, sahasında Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 yenerek, 15 puanla liderliğe yükseldi. Lider olarak İzlanda karşısına çıkan Çek Cumhuriyeti ise 13 puanla 2. sıraya geriledi. İzlanda’nın gollerini 60. dakikada Gunnarsson, 76. dakikada da Sigthorsson atarken, ilk mağlubiyetini alan Çek Cumhuriyeti’nin tek golü 55. dakikada Dockal’dan geldi.

A Grubu’nun diğer mücadelesinde Hollanda, deplasmanda Letonya’yı 67. dakikada Wijnaldum ve 71. dakikada Narsingh’in golleriyle 2-0 yendi. Puanını 10’a çıkaran Hollanda, 3. sıradaki yerini korudu. Diğer gruplarda alınan sonuçlar ise şöyle B Grubu: Galler-Belçika: 1-0, Bosna Hersek-İsrail: 3-1, Andorra-Kıbrıs Rum Kesimi: 1-3, H Grubu: Malta-Bulgaristan: 0-1, Norveç-Azerbaycan: 0-0, Hırvatistan-İtalya: 1-1

Gergin seride avantaj Kaf-Kaf’da

avantaj kaf-kafda

Türkiye Basketbol Ligi’nin final serisinde evinde Anadolu Efes’i 71-65 mağlup eden Pınar Karşıyaka seride 2-1 öne geçti. Serinin dördüncü maçı 16 Haziran Salı günü yine İzmir’de oynanacak.

Saha avantajı Karşıyaka’da

ksk-efes

Serinin ilk maçında uzatmaya giden mücadelede rakibini 95-92 mağlup eden Anadolu Efes 1-0 öne geçtiği seride avantajını rakibine kaptırdı. Serinin İstanbul’da oynanan ikinci maçında Karşıyaka son 10 saniyesine 3 sayı geride girdiği mücadeleyi 86-85 kazanarak seride durumu 1-1 yaptı ve saha avantajını eline aldı. Bu karşılaşmanın ardından Anadolu Efes’in Fransız guardı Thomas Heutel hakemlere küfür ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza aldı.

Efes Krstic’i de kaybetti

Anadolu Efes’te Heurtel’in cezasının şoku sürerken maça protesto olarak siyah bantla çıkan lacivert-beyazlılara bir şok da Krstic’den geldi. Sırp pivot serinin üçüncü maçında bir pozisyon esnasında yerde kaldı ve ayağa kalkamadı. Sahayı sedyeyle terk eden Nenad Krstic’in ilk incelemelere göre çarpraz bağlarının koptuğu açıklandı. Anadolu Efes’te Karşıyaka final serisi öncesi Donthaye Draper’ın da elinde bir çatlak meydana gelmiş ve Amerikalı guard sezonu kapatmıştı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş hocalarını buldu

Portekizli Vitor Pereira, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü oldu. Portekizli teknik direktör Vitor Manuel de Oliveira Lopes Pereira ile 2 sezonluk sözleşme imzalandı.

fb

1968 yılında Portekiz’de doğan Pereira, Oliveirense, Esmoriz, Estarreja, Fiaes, Sao Joao ve Lobao takımlarında forma giydi, futbolu 28 yaşında erken bir dönemde bıraktı. Antrenörlük kariyerine 2002 yılında başlayan Pereira, Padroense ve Porto genç takımlarının çalıştırıcılığını yaptı.

Pereira, ilk A takım deneyimini 2004-2005 sezonunun ortasında göreve geldiği San Joanense’de yaşadı. Ardından kısa süreli bir Espinho macerası yaşayan Pereira, Porto altyapısına döndü ve genç takımda görevine devam etti. Ardından Portekiz 2.Ligi takımlarından Santa Clara’nın teknik direktörlüğünü yaptı. 2 yıllık tecrübenin ardından Porto’da teknik direktör Andre Villas-Boas’ın yardımcılık görevini üstlendi. Villas Boas’ın görevden ayrılmasının ardından görevi devralan Pereira ilk sezonunda takımı Portekiz Lig şampiyonu yaptı ve Portekiz Süper Kupası’nı kazandı. Sonraki sezonda 30 maç yenilgi yüzü görmeyen Porto ile bir şampiyonluk daha yaşadı. Sonraki sezon Al Ahli takımında göreve başlayan Pereira, Ocak 2015 tarihinde Olympiakos’un başına geçti. Yunan ekibiyle Yunanistan Kupası ve Yunanistan şampiyonluğu yaşadı

Kanarya’ya Viking takviyesi

Fenerbahçe’nin Fransa’nın Lille takımından transfer etmek istediği Danimarkalı stoper Simon Kjaer, İstanbul’a geldi. Avrupa’nın aranılan savunma oyuncularından biri olan Kjaer, Fenerbahçe kulübünü ve İstanbul’u gördükten sonra ailesinin rahat edeceği ortamın olmasına kanaat getirmesi durumunda sözleşme imzalamada bir sıkıntı olmayacağını ifade etti.

Beşiktaş’ta Güneş açtı

bjk güneş

Beşiktaş, Bursaspor’la çok iyi bir sezon geçiren ve yeşil-beyazlılarla olan sözleşmesi sona eren Şenol Güneş ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Taraftara çağrı

Siyah-beyazlılarla 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan Şenol Güneş, Beşiktaş’ın yaşadığı bütün sıkıntıları aşacak güçte olduğunu vurgulayarak, “Sevgi saygı içerisinde, kurallara bağlı olarak bugünkü büyük Beşiktaş’ı iyi sonuçlara ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Galatasaray için büyük iddia

Hamza Hamzaoğlu ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray’da transfer çalışmalarına hız verildi. Eskişehirspor’dan Raheem Lawal ile ilgilenen sarı-kırmızılıların dünya çapında bir isimle anlaştıkları iddia edildi.

Sezonu çifte kupalı şampiyon olarak tamamlayan ve dördüncü yıldızı takan Galatasaray için, Manchester United’ın Hollandalı golcüsü Robin Van Persie ile anlaştıkları iddia edildi. Ayrıca sarı-kırmızılılar için bir yabancı stoperinin de bittiği ve yönetimin önümüzdeki günlerde bu ismi açıklayacağı belirtildi.

Milan’dan 35 milyon Euro’luk transfer

İtalyan efsanesi Milan geri dönüyor. Kırmızı siyahlı kulüp, eski parlak günlerine dönmek için dev bir adım attı ve Porto’nun yıldız golcüsü Jackson Martinez’i tam 35 milyon Euro’ya transfer etti.

milan

Serie A’nın güçlü ekiplerinden Milan transferde önemli bir isme imza attırmaya hazırlanıyor. Kırmızı siyahlılar, Porto’da forma giyen Kolombiyalı forvet oyuncusu Jackson Martinez ile anlaşmaya vardı.

Yine kalp krizi yine ölüm

Nijeryalı futbolcu David Oniya, Malezya’da T-Team ile Kelantan arasında oynanan hazırlık maçının ilk dakikalarında sahaya yığılmasının ardından hayatını kaybetti.

Malezya medyasında yer alan haberlere göre, Kota Bharu kentinde oynanan karşılaşmanın henüz 3. dakikasında T Team’in kaptanı 30 yaşındaki David Oniya bir anda yere düştü.

Hastaneye kaldırılan Oniya, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölüm haberinin alınması üzerine, hazırlık maçı 60. dakikada tatil edildi.

Kulüp üst yöneticisi Syahrizan Mohd Zain, Oniya’nın kalp krizi nedeniyle vefat ettiğini belirterek, “Ambulans şoförü tribünde maçı izlediği için futbolcumuz bu dakikalarda oksijensiz kaldı. Erken müdahale olsaydı farklı bir durum olabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...