‘Nutella Yemek Zorunda Değiliz’

Share

Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, Nutella üretilirken palmiye yağı kullanıldığı ve bu yağ elde edilirken çevreye zarar verildiği gerekçesiyle “Nutella yemek zorunda değiliz” sloganıyla protesto kampanyası başlattı.

ANA GORSEL

İtalyan Ferrero firması tarafından çikolata ve fındık ezmesi olarak üretilen Nutella’nın üretim sürecinde çevreye zarar verildiği gerekçesiyle Fransa’da protesto edilmesi istendi. Fransız Çevre Bakanı Segolene Royal, Nutella üretilirken Palmiye yağı kullanıldığını ve bu yağı elde etmek için de çevreye zarar verildiğini kaydetti.

2

Fransız Bakan, çevre katliamının sonlandırılabilmesi için “Nutella yemek zorunda değiliz” kampanyası başlatarak halkın çevre konusundaki duyarlılığını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Fransa’da yayın yapan bir kanalda konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Royal, defalarca uyarılan Ferrero firmasının da belirli kriterleri yerine getireceğine söz vermesine rağmen aynı durumun devam ettiğini savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nutella üretiminde palmiye yağı yerine çevreye zarar vermeyen başka yağların kullanılması gerektiğini vurgulayarak kampanyaya destek verdi.

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...