Tatilde Keyif Yapın, Kilo Almayın!

Share

Tatil, bütün bir yıl bizi ayakta tutan yegane zaman dilimi. İş hayatı, koşturmaca, rutin stres… Hepsine bir mola vererek keyif çatabiliriz. Tabii bu keyif çatma olayını abartmamakta fayda var. Tatilin büyüsüne kapılıp yediğimiz birbirinden leziz yiyecekler, tatil dönüşü bir hayli can sıkıcı olabilir. Dolayısıyla, tatil günlerini en az hasarla(kiloyla) atlatabilmeniz için birkaç fikrimiz var.

170080885

Tatil demek; yemek, içmek, gezmek ve bronzlaşmak olmamalı. Dönüşte tartı ve aynalara küsmek istemiyorsanız bu sene tatil sizin için yan gelip yatmak değil, sağlıklı beslenip hareket etmek olsun.

132040026

Baharatları deneyin: Baharatlar hem tat değiştirirler hem de iştahı kısıtlamak üzerinde etkili olabiliyorlar. Kırmızıbiber besin alımını azaltabiliyor aynı şekilde köri, zencefil, zerdeçal ve kimyon da metabolizmanın hızlanmasını destekliyor ve kekik yağlı besinlerin sindirimini hızlandırabiliyor.

Buharda pişirin: Daha az yağ almanıza yardımcı olan pişirme tekniklerini deneyin. Lezzet ve görüntü açısından hiçbir farklılık olmayacağını garanti ediyoruz.

En sevdiğiniz besinlere odaklanın: Örneğin çikolatalı dondurma; 1 top tadın ve gerçek açlık ile psikolojik açlığınızı ayırt etmeye çalışın.

Girl refuse to eat pie.

Öğünleri atlamayın: Özellikle akşam bir yemeğe veya partiye katılacaksanız, yüksek protein ve lifli bir kahvaltı ve öğle yemeği ve çiğ sebze veya meyveden oluşan bir ara öğün sizi aşırı yemek yemekten alıkoyacaktır.

Alkol tüketimine dikkat: Diğer serinletici alternatifler olan meyveli sodalar, light bira veya şarap veya alkolsüz kokteyller sizi serinletecektir.

174150545

Açık büfeye ikinci defa uğramayın: Beyimize yemek yediğimizin sinyalleri 20 dakikada ulaşır bu nedenle mutlaka yavaş yemeye özen gösterin. Yiyecekler genelde tatilin %90’ının oluşturmakta, aile ve arkadaşlarla geçirilen keyifli saatler, ne kadar ve ne zaman yemek yediğinizi unutmanıza neden olabilir. Miktarlara dikkat ederek, sadece tadına bakmak maksatlı lezzetlere dokunabiliriz.

Craving Sweet Food

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...