Nutella Savaşında Geri Adım

Share

İtalya’nın en popüler ürünlerinden kakaolu fındık kreması Nutella’nın küresel ısınmaya yol açtığını söyleyerek İtalyanları kızdıran Fransa Ekoloji Bakanı Segolene Royal, tepkiler üzerine özür diledi.

ana gorsellll 1

Segolene Royal bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Nutella’nın hammaddelerinden biri olan palmiye yağının üretimi için ormanların yok edildiğini söylemiş ve “Nutella yemeyi bırakmalıyız” demişti. Royal, Nutella’yı üreten Ferrero şirketini başka hammadeler kullanmaya çağırmıştı.

İtalya’dan bu sözlere tepki gelmesi üzerine ise Royal, Twitter’da bir mesaj yayımladı ve “Nutella hakkındaki polemik için binlerce özür. İleri doğru atılan adımların vurgulanması gerektiği konusunda hemfikirim” dedi.

1

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal’in Nutella yenmemesi çağrısı yapması, İtalya’da hem Nutella severleri hem de hükümeti kızdırmıştı. Nutella, Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri olurken, İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de Royal’e Twitter’dan karşılık vermiş ve “İtalyan ürünlerini rahat bırakın!” demişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...