WhatsApp Güvenlikte Sınıfta Kaldı

Share

Popüler mesajlaşma programı WhatsApp, veri güveliği alanında sınıfta kaldı!

whatsapp

WhatsApp, kullanıcılarının veri güvenliğini korumak adına gerekli adımları atmadığı anlaşıldı. EFF’den geçer not alması için veri güvenliği ve kullanıcı gizliliğinin de aralarında bulunduğu 5 farklı şartı yerine getirmesi şart.

Bu kapsamda onlarca teknoloji şirketini mercek altına alan kuruluş, Apple’a geçer not verirken Dropbox, Adobe, Wikimedia, WordPress ve Yahoo’nun 5 seçeneğinin 5’ini de yerine getirerek tam not aldığının altını çizdi.

Teknoloji şirketlerinin veri güvenliği ve kullanıcı bilgilerinin gizliliği alanında yaptıkları çalışmaları denetleyen; “Electronic Frontier Foundation” isimli Kuruluş, WhatsApp’ın da aralarında olduğu dev şirketleri sınıfta bıraktı.

ABD merkezli Electronic Frontier Foundation; “EFF” teknoloji şirketlerinin kullanıcılarının özel bilgilerine verdiği değeri temel alarak hazırladığı raporunu yayınladı.

2011’den beri düzenli olarak yayınlanan raporda WhatsApp, Google ve Microsoft geçerli notu alamadı. İlerleyen zamanlarda sorun nasıl çözülecek? Bekleyip göreceğiz.

Kaynak: CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...