Avusturya’da Raikkonen-Alonso Kazası Korkuttu, Rosberg Kazandı

Share

Formula 1’de 2015 sezonunun 8. yarışı Avusturya’da Red Bull Ring pistinde koşuldu.

P1-Photo-07

Grand prix’yi Mercedes’ten Nico Rosberg kazanırken Rorsberg’in takım arkadaşı Lewis Hamilton da ikinci oldu.

Pitte yaşadığı lastik takma sorunu sebebiyle zaman kaybeden Ferrari’den Vettel’i geçen Felipe Massa ise üçüncü sırada yer aldı.

CIBdnDZWoAApHZx

Yarışa damga vuran görüntü ise kuşkusuz henüz ilk turda yaşanan Raikkonen-Alonso kazasıydı. Aracının arka tarafının kontrolünü kaybeden Raikkonen bariyerlere doğru yol alırken McLaren’dan Fernando Alonso’da, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in aracına arkadan çarparak üzerine çıktı. İki pilotun da kazadan zarar görmeden ayrılması ile kazanın en şanslı anlarından biriydi.

CIBdnFRWwAAZD0x

Tüm Sıralama

Türkiye F1 Yarış Raporu

Pole pozisyonunun avantajını kullanamayan Lewis Hamilton, takım arkadaşının gerisine düştükten sonra farkın açılmasına engel olamadı ve ikinci olarak podyuma çıktı.

Podyumun son basamağı ise Williams’ın Brezilyalı pilotu Felipe Massa’nın oldu. Yarışa dördüncü sıradan başlayan Massa, Ferrari’den Sebastian Vettel’in hemen önünde üçüncü sırada yarışı noktaladı.

Üçüncü sıradan start alan ve ilk pitstoplara kadar Hamilton’ın arkasında ilerleyen Sebastian Vettel, sağ arka lastiğinin takılmasında sorun yaşadı ve pitte yaklaşık 13 saniye kaybetti.

Zaman kaybından dolayı pit çıkışında Massa’nın gerisine düşen Vettel, son turlarda Brezilyalı pilotu yakaladı ancak geçiş yapacak fırsatı yakalayamadığı için dördüncü sırada kaldı.

Sebastian Vettel’in takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise ilk turda Fernando Alonso ile büyük bir kaza yaşadı ve iki pilotta yarışı erken noktaladı.

İkinci virajın çıkışında aracının kontrolünü kaybeden Kimi Raikkonen, sol tarafından gelen Fernando Alonso’ya çarparak Alonso’nun aracının altına girdi. Fernando Alonso’nun aracı Raikkonen’nin aracı ve bariyerleri üzerinde kalırken, her iki pilot kazayı yaralanmadan atlattı.

Bu kazanın ardından güvenlik aracı piste girdi ve iki aracı pistten kaldırma çalışmaları başladı.

Williams takımının Fin pilotu Bottas beşinci, Force India’nın Alman pilotu Hulkenberg ise altıncı sırada damalı bayrağı gördü.

Yarışa on birinci sıradan başlayan ve iyi bir yarış çıkaran Maldonado yedinci, Verstappen sekizinci, Perez dokuzuncu olurken son puan Red Bull’da beşinci motoruna geçen Ricciardo’nun oldu.

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...