Kadınlar Daha İyi Koku Alıyor!

Share

Birçok kişi yaratılış gereği erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu söylerken bilim bunun aksini kanıtlamaya devam ediyor. Duyduk duymadık demeyin, kadınlar erkeklerden daha iyi koku alıyor!

‘Bu çiçekler çok güzel kokuyor? Parfümünüz hangi marka? Burada kötü bir koku var…’ gibi kokuyla ilgili erkeklerin çok farkına varamadıkları tepkiler hep kadınlardan gelir. Çoğu zaman erkekler, kadınların bu tepkilerine ve koku hassasiyetlerine anlam veremezler fakat hak verirler.

Acaba kadınların kokuyu bu kadar iyi almalarının nedeni ne? Cinsiyetleri mi yoksa duygusal yapıları mı? Yıllarca akılları kurcalayan bu soruya bilim adamları bir yanıt buldular. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda kadınların beyinlerindeki koku merkezinin yüzde 50’ye yakın oranda daha fazla koku hücresi içerdiği ortaya çıktı. Böylece kadınların çok önemli bir özelliği daha bilimsel olarak kanıtlanmış oldu.

Rinoplasti Merkezi / Op. Dr. Bülent Koç

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...