Spor Gündemi: Belözoğlu ve Ba Devri Kapandı

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KADINLARDA AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ SIRBİSTAN

Macaristan’da düzenlenen Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda zafere Sırbistan ulaştı. Finalde Fransa’yı 76-68 mağlup eden Sırbistan, tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Karşılaşmanın ardından Sırbistan’dan Ana Dabovic turnuvanın en değerli oyuncusu ödülünü kazandı.

Periler Olimpiyat yolunu yarıladı

İlk tur ve ikinci tur maçlarının ardından yalnızca 1 mağlubiyet alarak yoluna doludizgin devam eden A Milli Kadın Basketbol Takımımız, çeyrek finalde Sırbistan’a boyun eğerek turnuvada madalya alma şansını kaçırdı. Olimpiyat elemeleri için 5.-8. Maçları oynayan Periler, Litvanya’yı ardından da uzatmaya giden maçta Rusya’yı Işıl Alben’in son saniye basketiyle mağlup ederek turnuvayı  5.sırada tamamladı ve olimpiyat elemeleri oynama hakkı kazandı.

FİLENİN SULTANLARI ŞAMPİYON

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazandı. Azerbaycan başkenti Bakü’deki organizasyonun finalinde Polonya ile karşılaşan Filenin Sultanları, çok üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı 25-11, 25-19 ve 25-13’lük setlerle 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Bronz madalya karşılaşmasında ise Sırbistan ev sahibi Azerbaycan’ı 3-2 mağlup etti.

AVRUPA SPOR OYUNLARI SONA ERDİ

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları, 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Ulusal Stadyumu’nda gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

50 ülkeden 6 bin 30 sporcunun yarıştığı oyunlarda sporcular, senkronize yüzme, yüzme, atlama, artistik jimnastik, atıcılık, bisiklet, 3’e 3 basketbol, plaj futbolu, plaj voleybolu, triatlon, sutopu, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol, boks, eskrim, karate, tekvando, judo, güreş, sambo, kano ve atletizm gibi branşlarda madalya mücadelesi verdi.

Rusya, oyunları 79 altın, 40 gümüş ve 45 bronz olmak üzere 164 madalyayla tamamlayarak genel sıralamada zirvenin sahibi oldu. Rusya’yı, 21 altın, 15 gümüş, 20 bronz ile 56 madalyaya sahip Azerbaycan takip etti. Büyük Britanya 18 altın, 10 gümüş, 19 bronz, toplamda 47 madalyayla 3. sırada yer aldı. Türkiye ise 6 altın, 4 gümüş ve 19 bronz ile 29 madalya toplayarak oyunları 14. sırada tamamladı.

DEMİRÖREN YENİDEN BAŞKAN

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun Seçimli Olağan Genel Kurulu 25 Haziran Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirildi. 219 delegenin oy kullandığı genel kurulda 214 oy alan mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak girdi. 39 imza toplayan Haluk Ulusoy aday olmaya hak kazanamadı. Listesine Can Çobanoğlu’nun yerine Ali Dürüst’ü alan Demirören, yeniden başkanlığa seçildi.

FENERBAHÇE’DE BİR DEVİR KAPANDI

Sarı-lacivertlilerde tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu ile henüz yeni sözleşme imzalanmaması merak konusu olmuştu. Brezilyalı golcü Fernandao ile resmi sözleşme imzalanırken, imza töreninde konuşan Sportif Direktör Giuliano Terraneo, Emre konusuna son noktayı koydu. Emre gelecek sezon Fenerbahçe forması giymeyecek. Mukavelesi sona eren 34 yaşındaki oyuncunun Spor Toto Süper Lig takımlarından Başakşehir’le anlaşacağı iddia edildi.

Sarı-lacivertli yönetim, 2008-2012 yılları arası ile Ocak 2013’ten itibaren takımda olan Emre’nin yanı sıra sözleşmesi biten Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Pierre Webo, Selçuk Şahin ve kaleci Mert Günok ile de yollarını ayırdı.

KARTAL’DA DEMBA BA GİTTİ

Beşiktaş, Senegalli futbolcusu Demba Ba’nın Çin’in Shanghai Shenhua takımına transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı. Siyah-beyazlılarda genç stoper Atınç ve Ersan Adem Gülüm’ün de Çin ekibine transferi söz konusu.

GAZİ KOŞUSU’NDA ZAFER  RENK’İN

89. Gazi Koşusu’nu Gülçin Kundakçı’nın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı “Renk” adlı safkan kazandı.

Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen, 2 bin 400 metre çim pistteki yarışı 2.30.82’lik derecesiyle “Renk” önde bitirdi. Koşuda birinci olan “Renk”in sahibi Gülçin Kundakçı, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 2 milyon 473 bin lira para ödülü kazandı. Gazi Koşusu’nda toplamda 3 milyon 479 bin 500 lira ikramiye dağıtıldı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...