Film ve Dizilerden Nostradamus Kehanetleri

Share

Öleceğini bilemeyen adam Nostradamus şüphesiz dünya tarihinin gelmiş geçmiş en meşhur kahini. Öngörülerinin menzili uzadıkça saçma kehanetler ortaya çıkıyor gibi görünse de Nostradamus sanki 2015’i kıyısından köşesinden görmüş gibi ama çok farklı bir şekilde…

16. yüzyılda yaşayan Nostradamus, kehanetleri ile tüm dünyada üne kavuşmuş bir kâhin ve doktordur. Nostradamus’un söylediğine inanılan kehanetleri içinde bu zamana kadar; Fransız Devrimi’nden Hitler’e, Sovyet Rusya’nın kuruluşundan, Usame Bin Ladin’e kadar birçok olay yer alıyor.

Kehanetlerin olduğu kitabı biraz incelediğinizde, “Tanrı yoksa Nostradamus neden var?” şeklinde bir soruyla karşılaşıyorsunuz. Peki, ünlü kâhin ve astrolog Nostradamus 2015 yılı için ne tahminlerde bulunuyor? Ve bu kehanetler hangi film ve dizilere denk geliyor? İşte birkaç örnek:

– Batı Amerika ’da büyük bir deprem meydana gelecek ya da büyük bir volkanik patlama yaşanacak. (San Andreas Depremi)

– Dünya ekonomisi çöküşe uğrayacak. (Blackhat)

– Vezüv yanardağında 2015 ya da 2016 yılları arasında büyük bir patlama yaşanacak. Patlamayı sadece 5 ya da 10 dakika öncesinde fışkırmaya başlayan ölümcül lavlarla fark edebileceğiz. (Pompei)

– İnsanlar hayvanlarla iletişim kurmayı öğrenebilecek. Bu bilim dünyası için büyük bir avantaj olacak, hayvanlarla telepati kurulabilecek. Nostradamus bu kehaneti “bir domuzla adam dost olabilecek” şeklinde açıklıyor. (Ted 2)

– Ölü insanlar, dirilip mezarlarından çıkacak. Zombiler türeyecek. (Walking Dead)

Nostramus’u 2015 kehanetleri ile anıyoruz…

Kaynak: Radikal

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...