Spor Gündemi: Transferde Bombalar Patlıyor

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

BOMBALAR PATLIYOR

Transfer sezonunun açılmasıyla gözlerin üzerine çevrildiği Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan transfer hamleleri devam ediyor.

Kanaryadan imza şov

Manchester United’dan transfer edilen Portekizli Luis Nani’yi dün akşam İstanbul’a getiren Fenerbahçe, Sao Paulo’dan Josef Souza ve Porto’dan kiraladığı Senegalli stoper Abdulaye Ba ve kaleci Fabiano’yla da sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertliler Robin Van Persie transferinde de mutlu sona çok yakın.

Prens Poldi’de mutlu son

Galatasaray Lukas Podolski transferinde mutlu sona ulaştı. Yıllardır kadrosuna katmak için uğraş verdiği Alman yıldızla 4 yıllık anlaşma yapan sarı-kırmızılılar, Podolski’nin eski kulübü Arsenal’e 2.5 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Kartal da atağa kalktı

Transferin sessiz takımların Beşiktaş üçüncü transferini gece yarısı gerçekleştirdi. Dusko Tosic ve Andreas Beckt’ten sonra Dinamo Moskova’nın Brezilyalı stoperi Douglas Texeira anlaştı. Siyah-beyazlıların gündeminde Chelsea’nin forveti Loic Remy de bulunuyor.

ŞİLİ ŞAMPİYON OLDU, MESSI YİNE KAZANAMADI

Şili’de düzenlenen Copa America 2015’te şampiyonluk Şili’nin oldu. Finalde Arjantin’i ağırlayan Şili, penaltılara giden mücadeleyi 4-1 kazanarak Copa America’da şampiyon oldu. Şili tarihinde ilk kez Copa America’yı kazanma başarısını gösterirken, Messi’li Arjantin, geçen sene kaybettikleri Dünya Kupası Finalinin ardından Copa America’da da mutlu sona ulaşamadı.

GENÇLERİMİZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Yunanistan’ın Girit adasında düzenlenen FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, üçüncülük maçında ev sahibi Yunanistan’ı 80-71 yenerek bronz madalya kazandı.

KADIN FUTBOLUNUN EN BÜYÜĞÜ ABD

Kanada’da düzenlenen 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı, finalde Japonya’yı 5-2 yenen ABD kazandı. ABD, 3. kez bu başarıya ulaşan ilk ülke oldu. Karşılaşmanın henüz 16.dakikasında 4-0 öne geçen ABD, maçın sonuna kadar rahat bir oyunla mücadeleyi tamamladı ve sahadan 5-2’lik üstünlükle ayrıldı.

LEWIS HAMİLTON EVİNDE KENDİNE GELDİ

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 9. yarışı Büyük Britanya Grand Prix’sini seyircisi önünde kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, sezonun 5. galibiyetini elde etti.

Start’ta kaybettiği üstünlüğünü ilerleyen turlarda pit-stoplarda geri kazanan ve yarışın sonuna kadar koruyan Hamilton, 1:31:27.729’luk derecesiyle sezonun 5’inci, kariyerinin 38’inci birinciliğini elde etti. Takım arkadaşının 10.9 saniye gerisinde bitişe gelen Rosberg 2’nci, liderin 25.4 arkasındaki Vettel ise 3’üncü oldu.

Pilotlar klasmanı lideri Hamilton, yarış sonunda puanını 194’e yükseltti. Hamilton’ı, 177 puanı bulunan Rosberg ve 135 puanlı Vettel takip etti.

Sezonun 10. yarışı Macaristan Grand Prix’si 26 Temmuz’da yapılacak.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...