Bitter Çikolata Kabusunuz Olmasın

Share

Çikolata severler için kurallar yıkılmak için vardır. Özellikle bitter çikolataya düşkünlüğünüz varsa yasaklar bir yudum daha çikolata anlamına gelir. Peki ama çikolata ve uyku aynı anda mümkün değilse?

Günün her saati zevkle tüketilen çikolatayı kim yatmadan önce keyifle tüketmek istemez ki? Tüketilmesi keyifli gibi görünse de geceyi kaliteli uyku ile geçirmenizi engelleyen besinlerden birisi de bitter çikolatadır. Uyku kaçıran ve insana ekstra enerji veren kafein bu çikolatanın içerisinde fazlasıyla bulunmaktadır.

Bitter çikolatada da hemen hemen tüm çikolatalar içerisinde yer alan kafein bulunur. Buna ‘teobromin’ adı verilen uyaran da eklendiğinde kalp ritminin hızlanması ile uykunuzun kalitesizleşmesi kaçınılmazdır. Beyaz çikolatalar içerisinde bu bileşenlerin daha az olması nedeni ile uyku kalitesine etkisi daha azdır.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...