DIY: Harry Potter konseptli doğum günü

Share

Doğum günleri hayattaki en önemli günlerimizden biri. Haliyle özel ilgi, özel kutlama ve özel sürprizler gerektirir. Peki bu özel gün Harry Potter konseptiyle birleşirse nasıl olur hiç düşündünüz mü? Siz de bir Harry Potter hayranıysanız bu doğum günü fikirlerine bayılacaksınız!

‘Aklıma bir fikir geldi’ diye başlayan doğum günü hikayesi şöyle devam etti: Konsept olarak Harry Potter teması belirlendi. Sonra kitaplarda (filmlerde) geçen önemli ayrıntılara odaklanıldı. Birkaç detay ile sihirli bir dünyanın kapıları evinize açıldı.

Harry Potter serisine aşina olanlar için doğum günü konsepti tanıdık gelecektir. Ne dersiniz, parti başlasın mı?

Harry’ye Hogwarts Büyücülük Okulu’na kabul edildiğine dair gelen mektuplar doğum günü partimizin ilk adımı. Uçarak gelen mektuplar varken postaneye ne gerek var ki?

Tabii bir Baykuş Postası varsa, işler değişir. Hediyeleri postayla getiren Hedwig her zaman için en sadık dostumuzdur. (Hedwig, Harry Potter’ın baykuşu)

Hogwarts’a giden bir tren varsa bir de bilet olmalı. Hem de kişiye özel bilet…

Bu tren sihirliyse, sihirli bir de peron olmalı: Londra, Peron 9.3/4… Meşhur Hogwarts Ekspresi’nin hareket ettiği peron. Büyücülerin dünyasına hoş geldiniz!

Hogwarts Okulu’nun bölümlerinden Gryffindor Kulesi’nin girişindeki The Fat Lady portresi. Şifreyi unuttuysanız, yanına bile yaklaşmayın. Söyleyin bakalım, şifre neydi?

Büyücülerin vazgeçilmez içeceği Kaymak Birası, bir partinin olmazsa olmazıdır. Özellikle bir yaş daha yaşlandıysanız… Tamam hadi bir içki de bizden olsun!

Sihirli Çapulcu Haritası… Nerede dolaştığınıza dikkat edin! Bu harita yalan söylemez! Eğer gizli bir doğum günü düzenliyorsanız, adımlarınıza dikkat etmelisiniz…

‘Muziplik Tamamlandı’ diyerek Çapulcu Haritası’nın üstüne asanızla dokunun. Bütün sırlar haritanın içinde saklı kalsın. Hatta daha iyisi haritanın içinden bir pasta çıksın.

Hogwarts Okulu’nda amansız bir şekilde hayata veda eden Mızmız Myrtle’ın hayaleti kızlar tuvaletini kendine mesken edindiyse, oradan uzak durmanızda fayda var. Myrtle, biraz geveze olabilir.

Bu hayatta işinize en çok yarayacak büyüler: Lumos / Nox. Yatağınızdan kalkmadan ışıkları açıp kapatmanın dayanılmaz mutluluğu… Evet, tam şu anda siz de büyücülere özendiniz, değil mi?

Felix Felicis, diğer adıyla Sıvı Şans. En güçlü iksirlerden biri. Eğer bir yudum Felix Felicis içtiyseniz, o gün şans sizin yanınızda olacak demektir. Doğum günü dileğine gerek yok; artık Felix Felicis var!

Büyücüler de suç işler. Azkaban Hapishanesi’ne yolunuz düşmesin, dikkatli olun.

Etrafınızda pır pır dolanan altın bir Snitch gününüze renk katabilir. Bu Snitch bir de çikolata tadındaysa değmeyin keyfinize…

Harry Potter serisinin son kitabı Ölüm Yadigarları’nın işareti. Asa, diriltme taşı ve görünmezlik pelerinini simgeler. Böyle bir bileklikle güç sizin elinizde!

Doğum günlerine biraz sihir katmak gerekir. Sizce de güzel bir fikir değil mi?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...