Renault Talisman

Share

Renault’dan beklenen haber sonunda geldi. Fransız üreticinin Laguna ve Latitude modelleri yerine piyasaya süreceği Talisman isimli sedan aracın üzerindeki sır perdesi kalktı. Büyük boyutlu otomobilin iç mekanı da cüssesinden beklendiği gibi ferah.

Önden bakıldığında bombeli kaputun ucunda yer alan LED farlar, diğer Renault modellerinde de görev yapan büyük ön panjur ve ağırbaşlı duran alt tampon detaylarının yanında ince yapılı gündüz aydınlatmaları da görülebilirken yanda çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar, aniden alçalmayan tavan yapısı ve cam tavan sayesinde siyah renkli olan tavan gözlerden kaçmıyor.

 

Yüksek fakat çok büyük olmayan bir bagaj kapağına sahip olan otomobilin LED stopları da önde olduğu gibi farklı duran uzantılara sahip. Tamponun altına saklanan egzoz çıkışlarıysa şık görünüyor. 4.85 metre boya sahip olan otomobil 1.87 metre genişlik, 1.46 metre yükseklik ve 2.81 metre aks mesafesi sunuyor.

İç mekanda deri döşeme ve ahşapkaplamanın yanında LED ambiyans ışıklandırması, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, farklı görünüme bürünebilen dijital gösterge tablosu, dik yerleşime sahip orta konsol havalandırma ızgaraları, hed-up display, vites konsoluna eklenen fonksiyon kumanda paneli ve üst donanım paketiyle alınabilen büyük dokunmatik kumanda paneli bulunuyor.

İç mekanda irili ufaklı cepler toplamda 25 litre hacim sunarken arka koltuk diz mesafesi 262 mm’ye ulaşmış. Otomobilin bagaj hacmi de tam 608 litre. Opsiyonlar arasındaysa elektrikli, ısıtmalı ve masaj fonksiyonlu ön koltuklarla 13 hoparlörlü Bose ses sistemi yer alıyor.

Kaputu altında ilk etapta dört motor seçeneği bulunacak olan aracın benzinli üniteleri 150 ve 200 beygir güç üretebilirken 1.5 ve 1.6 litre hacimli Diesel motorlar 110 ve 130 beygir gücünde. Bu motorların tamamı 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla gelirken Diesel seçenekler 6 ileri vitesli manuel üniteyle de alınabiliyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun çift turbo beslemeye sahip versiyonları 160 beygir güç ve 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanlarıyla daha sonra tanıtılacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...