‘İyilerin En İyisi’ Geri Dönüyor!

Share

86 yılında sinema salonlarını kasıp kavuran Top Gun yangını belli ki sönmemiş. Bir dönemin efsane filmi, 21. yüzyıl versiyonuyla beyazperde imtihanına çıkmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 30 yıl önce çekilen filmin son sahnesinde Charlie (Kelly McGillis)’nin de dediği gibi, “İyilerin en iyisi geri dönüyor”!


Efsane bir filmi sinemada izleme şansı, herkese nasip olmaz. Dolayısıyla şanslıyız. Genel olarak devam filmlerinde aradığımızı bulamasak da vizyona girene kadar umudumuzu korumaya devam edeceğiz. İlk filmin yerini tutar mı sorusunu bir kenara bırakarak bu anın tadını çıkaracağız. Nasıl mı? Tam olarak şöyle…

Yenisi vizyona girmeden önce eski filmin unutulmaz sahnelerine göz atalım istedik. İşte 86 yapımı Top Gun ve unutulmaz 5 sahnesi:

5- Maverick ve Charlie’nin tanışma sahnesi

4- Filmde Berlin’den muhteşem ‘Take my breath away’ parçasının ezgilerini ilk kez duyduğumuz sahne

3- Maverick’in en yakın arkadaşı Goose’un öldüğü sahne

2- Maverick sayesinde başarıyla atlatılan MiG hava saldırısının gerçekleştiği heyecan dolu sahne

1- Charlie ve Maverick’in tekrar buluştuğu sahne… Fonda çalan Righteous Brothers’tan You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ ile filmin en iyi sahnelerinden biri.

Rahat, hazır ol. Işıklar, kamera ve motor!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...