‘Geçmiş ve Gelecek’ Aynı Sergide Buluştu

Share

İstanbul Modern ‘Geçmiş ve Gelecek’ adlı koleksiyon sergisiyle sanat müzelerinin bir bellek mekanı olarak geçmişle kurdukları tarihsel bağa ve geleceğin şekillenmesine yönelik üstlendikleri birikime ve sorumluluğa vurgu yapıyor.

İstanbul Modern, “Geçmiş ve Gelecek” adlı koleksiyon sergisiyle Türkiye’de üretilen modern ve çağdaş sanatın dönüşümüne referans verirken, geleceğin yaratıcı ifade alanlarının faydalanabileceği birikime de işaret ediyor. Müze koleksiyonundan geniş bir seçkiyle oluşturulan sergi, sanatın özündeki zamanlar arası etkileşimlere yer verirken koleksiyonun geçmiş ve gelecek arasında üstlendiği çeşitliliği de görünür kılıyor.

‘:mentalKLINIKDouble Cherry, 2011′

Serginin gözde eserlerinden olan ‘:mentalKLINIK’, 1998 yılında Yasemin Baydar ve Birol Demir tarafından kurulmuş. İçinde bulunulan zamanın tüm parçalarını çalışmalarının malzemesi haline getiren :mentalKLINIK, ses, eylem, nesne, yazı ve form gibi birçok araçla güncel gerçekliğe işaret eder. Double Cherry birbirlerine sıkı sıkıya bağlı, düşünsel üretim pratiğiyle birbirine kenetlenmiş ikilinin yüksek teknoloji yardımıyla üretilmiş üç boyutlu otoportresini temsil eder.

Son zamanlardaki en iyi sergilerden biri daha Modern’de siz sevgili ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: İstanbul Modern

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...